Colectiebeheer

Als collectie beherende instelling heeft de stichting Afgestoft een Collectie beleid, welke is vastgesteld in het huidige collectie plan 2022-2024. Hierin wordt de samenstelling en betekenis van de collectie, het collectiebeleid en de uitvoering van het collectiebeleid beschreven en vastgesteld.

De stichting houdt een collectie inventaris bij waarbij de objecten genummerd, beschreven en gedocumenteerd zijn. Het streven is om eind 2022 de volledige collectie digitaal online toegankelijk te maken.

 

Collectie

De collectie is zeer uiteenlopend en bestaat uit objecten, foto’s en documenten van bijvoorbeeld geboorteaktes tot aan een bakkerskar!

Het collectie doel van het Helders museum is het bewaren van de tastbare Helderse geschiedenis. Hierbij hanteren we de volgende speerpunten:

•Ontstaan Den Helder/Huisduinen
•De gemeente Den Helder 
•Inwoners van Den Helder
•Bedrijven en organisaties in Den Helder en Huisduinen
•Den Helder havenstad

 

SCHENKINGEN & BRUIKLENEN

Onze collectie blijft groeien! Jaarlijks ontvangen we veel nieuwe foto’s en objecten waar een bijzonder verhaal aan vast zit. 

Wanneer een object zichtbaar en onzichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van een bijzonder verhaal, een bijdrage levert aan de geschiedenis van de stad of de gemeente Den Helder dan nemen we deze graag op in onze collectie.

Heb je dit soort zaken in huis en zoek je er een nieuwe bestemming voor? Stuur, voordat je naar het museum komt, eerst even een mail naar Collectie@heldersmuseum.nl

Indien mogelijk ontvangen we ook graag gelijk foto’s van de stukken, om gelijk een goed beeld te krijgen waar het om gaat.

Voor schenkingen en andere vragen omtrent onze collectie kun je ook altijd telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met onze conservator Laurens van Zoonen op 06-28760164