Paviljoen van Toen

Altijd verse huisgemaakte lekkernijen, goede service en een gezellig terras voor op zonnige dagen! Tevens is er is een scala aan activiteiten en wisselende exposities. Dat is samengevat het Paviljoen van Toen, een unieke combinatie van een theehuis en museum. Ook het uitzicht op het Timorpark maakt een bezoek meer dan waard! 

Openingstijden:
Maandag/dinsdag: Gesloten (bezoek voor groepen mogelijk op afspraak)
Woensdag t/m donderdag: 10:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag: 12:00 tot 17:00 uur

Adres: Borneolaan 1, 1782 DL DEN HELDER 

GESLOTEN IVM VAKANTIE
maandag 31 juli t/m 22 augustus

Stadsmuseum Den Helder

In het Paviljoen van Toen is het Heldersmuseum, het stadsmuseum van Den Helder, gevestigd. Het Stadsmuseum is de schatkamer van de stad Den Helder.  In het stadsmuseum zijn diverse artefacten te zien die elk een specifiek verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de stad Den Helder.

Ook ontdek je er leuke voorwerpen van vroeger, die vaak een feest van herkenning oproepen. 

De collectie breid zich snel uit, het is daarom ook zeker de moeite waard om regelmatig het museum te bezoeken. 

Bezoek aan het museum is GRATIS, maar een donatie wordt zeer gewaardeerd. 

Voor meer informatie gaat u naar www.heldersmuseum.nl

TheeSalon

In de TheeSalon van het Paviljoen van Toen kun je in de ambiance van de vroeger genieten van een heerlijk kopje thee welke wordt geschonken in prachtige kleurrijke kopjes of kun je genieten van een geurend kopje verse Colombiaanse koffie.  Zeker met een huisgemaakte taartje erbij kan het genietmomentje niet meer stuk!

Op de kaart vindt je naast diverse thee en koffie ook andere dranken, sandwiches - tosti's, taart en heerlijke smeuïge brownies en carrotcake. 

Dit alles wordt verzorgd door Angenieta Amoureus van AngenieTea’s.

U kunt bij Angenieta ook terecht voor kleurrijke High Tea’s, Verjaardags- en Bruidstaarten, patisserie met o.a brownies en scones en High TeaBoxen.

 

Bijeenkomsten, Feestjes en partijen

Heeft u een verjaardag of bijeenkomst/vergadering van een vereniging, (hobby)club of bedrijf?

Het Paviljoen van Toen is hier een geschikte locatie voor!  Onze locatie is geschikt voor groepen tot 25 personen. 

 

Meer weten? 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? 
Neemt u dan contact met ons op via de contact pagina.

Doelstelling van het Paviljoen van Toen

Het paviljoen van toen biedt een maatschappelijke invulling als het gaat om mensen bij elkaar te brengen en een plek waar herinneringen worden gedeeld en (nieuwe) contacten worden gelegd. 

Door de unieke combinatie van een museum waar herrinneringen kunnen worden opgedaan en de Theesalon waar in een gezellig onderonsje (nieuwe) contacten kunnen worden gelegt, is het Paviljoen van Toen de maatschappelijke verbinding tussen diverse groepen mensen.

Het Paviljoen van Toen is een non commerciele locatie waarbij de onderlinge verbinding tussen de bewonders van Den Helder en het verleden van de stad op diverse manieren/activiteiten wordt bewerkstelligd.