Het museum

Het Helders stadsmuseum is gevestigd in de oude muziekkoepel van het voormalig lyceum aan de Timorlaan. Tegenwoordig staat deze koepel ook wel bekend als het Paviljoen van Toen welke grenst aan het Timorpark in Den Helder.

Het stadmuseum bestaat officieel sinds 2019 en vanaf 2020 heeft het zijn intrek genomen in het Paviljoen van Toen. Het stadmuseum is nog klein van opzet maar de ambities zijn groot! 

In het stadsmuseum kunt u nu naast de wisselende exposities diverse artefacten te zien die elk een specifiek verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de stad Den Helder. 

Het museum is dan ook de schatkamer van de stad Den Helder in wording.

Missie

Het Helders Museum exposeert en archiveert objecten die een verband hebben met de historie van Den Helder, voor de bevolking en andere geïnteresseerde in de Helderse geschiedenis, om de sociaal, economische, politieke en geologische geschiedenis van Den helder, en wat hen met elkaar verbind te bewaren en (door) te vertellen.

Visie

-          Wij zijn de belangrijkste partner in behoud, middels archivering, van tastbare historie in relatie tot de sociale, economisch, politieke en geologische geschiedenis van Den helder.

 

-          Wij willen de verbindende partner op het gebied van historische kennisoverdracht met andere Helderse historische verenigingen en museums zijn. 

 

-          Wij respecteren elke vrijwilliger en streven erna dat zij zich tevreden, gewaardeerd, enthousiast en betrokken (blijven) voelen

 

-          Wij willen een leerzaam en professioneel museum zijn die een expositie over de sociaal, economische, politieke en geologische geschiedenis van Den helder exploiteert en onderhoud.

 

-          Wij willen de bezoekers en (jonge) inwoners een (positieve) basis meegeven over de geschiedenis van hun stad en zijn inwoners om de bewustwording in relatie tot de hedendaagse ontwikkelingen te vergroten.

 

 

Het museum