Agenda

Op de volgende data kunt u activiteiten van Afgestoft bezoeken of bezichtigen:
Al onze activiteiten zijn gratis te bezoeken!

Vrijheid op de Kade!

Na het succes van de eerste parade aan de kade komt er een vervolg op dit culturele evenement. De stichting Afgestoft zag kans om het gratis toegankelijke evenement door te zetten.

Het evenement zal bij herhaaldelijk succes terugkeren als een tweejarig evenement welke dit jaar in verband met de viering omtrent 75 jaar bevrijding in samenwerking met de stichting 4 en 5 mei Den Helder, eenmalig wordt omgetoverd als “Vrijheid op de Kade”

Het is in 2020 precies 75 jaar geleden dat in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Ook in Den Helder is er veel aandacht voor de viering van dit jubileum. Als afsluiting van alle activiteiten in Den Helder is het evenement Vrijheid op de Kade de hekkensluiter van het thema jaar 75 jaar vrijheid.

Vrijheid op de Kade zal plaatst vinden op zaterdag 15 augustus, de datum dat de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden definitief ten einde is met de Japanse capitulatie. Ook dit jaar zal het thuisfront van de Helderse Jongens, omgetoverd worden tot festivalterrein waarbij de vrijheid van het voormalig Nederlands Indië en 75 jaar muziekstromen centraal zullen staan.

De entree is gratis en u kunt zodoende diverse muzikale acts zien en heerlijk ronddwalen over de historische markt. Neem tussendoor een lekker hapje of drankje en laat u ondertussen vermaken door theater. Ook kunt u met uw boot aanmeren aan de kade en vanaf uw eigen boot genieten van de diverse  acts.

 

 

BEAMERAVONDEN

31 Maart – “Den Helder bekeken door Marinus Vermooten”

Helaas gaat de geplande beameravond op 31 maart in café Kaper niet door i.v.m. de Corona crisis.

Locatie
Café Kaper.
Zuidstraat 67, 1781 BT Den Helder.

Aanvang 20:00 uur.
Zaal open 19:30.

Zowel de toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis het leven is al duur genoeg!

Kees Kaper onze kastelein