890 – Groeten uit Den Helder

Van Den Helder zijn er in de loop der jaren ontzettend veel ansichtkaarten gemaakt en verzonden naar alle windstreken van de Wereld! En eigenlijk kun je al die ansichtkaarten weer onder verdelen in verschillende onderwerpen en dat maakt het beeld wat men van onze stad onder ogen krijgt nou zo wonderschoon. Zo zijn er alleen al van de Koninklijke Marine honderden ansichtkaarten uitgegeven waar vaak nog schepen op staan afgebeeld die al meer dan 100 jaar geleden zijn afgevoerd! En dan heb ik het nog niet eens over de vele kaarten die van de K.S.K. zijn gemaakt, de Helderse Zeedijk en Huisduinen. Maar toch kun je met stelligheid vaststellen, dat de ansichtkaarten die zijn uitgegeven waarop die delen van de stad te zien zijn die door oorlogsomstandigheden verdwenen zijn, iets aparts hebben! En dat is nou juist onze historie waar je nooit over uitgepraat raakt. En dan hebben we nog de “groeten uit Den Helder” ansichtkaarten daar zijn ook vele soorten van uitgegeven. Daarom lijkt het mij een goed idee om u een bijzondere “Groeten uit Helder” kaart te tonen van de voormalige Ouwe Helder! Op deze in 1903 verzonden ansichtkaart krijgen we een geweldig mooi uitzicht te zien op de achterzijde van de Nederlands Hervormde kerk aan het Westplein en op een soort van een boeren bedoening.

Foto: Groeten uit Den Helder.

7 Comments on “890 – Groeten uit Den Helder

  1. Wat een schitterende ansichtkaart is dit zeg ik blijf mij bij iedere aflevering van Afgestoft verbazen dat jullie fotoarchief.

  2. Wat is dit een juweeltje zeg, en kijk eens naar die kinderen die vanuit dat boerenerf naar de fotograaf staan te turen.

  3. Ik zie de laatste weken alleen maar juweeltjes van oude ansichtkaarten voorbij komen op Afgestoft.

  4. Je kan echt zien dat jullie de enigste die zich met de historie van Den Helder bezig houden op internet proficiat!

  5. Cees wat een prachtige foto is dit zeg, over 14 dagen komen wij naar het Paviljoen van Toen.

  6. Dit is ook weer zo’n prachtige foto, en wat een aanwinst is jullie Paviljoen van Toen voor Den Helder.

  7. Deze groente ansichtkaart heb ik ook nog nooit gezien en ik heb er toch ook een hoop.