894 – Buitenhaven in de avond van 26 juli 1901

Ik weet niet hoe het met u gesteld is maar ik vond het vroeger als kind altijd geweldig leuk als ik van een reislustige oom en tante een ansichtkaart kreeg uit het buitenland. Meestal gingen ze op vakantie naar Frankrijk en om precies te zijn Parijs, en ik bezit nog steeds een paar oude ansichtkaarten van de Eiffeltoren en de Ark de Triomph. Tegenwoordig is het zo dat als je een ansichtkaart op de post doet deze kaart morgen al bij de ontvanger in de bus ligt. Maar in vroeger tijden ging dat niet zo snel dan duurde het echt wel een paar dagen eer dat een kaart op z’n bestemming aan kwam. En vaak kon je aan het poststempel zien hoe lang een kaart na verzending er over deed om bij de ontvanger aan te komen. Een leuk voorbeeld hiervan is de ansichtkaart van de Buitenhaven die ik u vandaag laat zien deze kaart is op vrijdag 26 juli 1901 verzonden deze kaart kwam op woensdag 31 juli 1901 aan in Sneek! Met de toepasselijke tekst onder de kaart geschreven ,,In de avond van 26 juli 1901” 120 jaar geleden dus.

Foto: Buitenhaven in de avond van 26 juli 1901.

6 Comments on “894 – Buitenhaven in de avond van 26 juli 1901

  1. Wat een schitterende foto met een unieke tekst er onder, dit is echt geweldig.

  2. Hoe bedenk je het om zo’n kaart in je bezit te hebben met die tekst er onder geschreven, dat maakt Den Helder nou uniek.

  3. Wat een geweldig interessante aflevering van Afgestoft is dit zeg.

  4. Wat een prachtige afbeelding van de Buitenhaven, ik krijg een sterk vermoeden dat deze kaart als foto gemaakt is door mej. A.C. Leijer omdat de kaart is uitgegeven door A.J. Maas.

    • Daar kon je wel eens gelijk in hebben Rob dat deze afbeelding van de Buitenhaven gemaakt is door Mej. Anna Clasina Leijer (1860-1916), er duiken steeds meer foto’s van haar op.

  5. Wat een romantische ansichtkaart is dit zeg vooral met die geschreven tekst onder de kaart: In de avond van 26 juli 1901, dit komt zo idyllisch over!