885 – Rondje door de Helderse binnenstad!

Naar jaarlijkse gewoonte en omdat het ook weer enigszins kon heb ik vorige week overdag met een groep oud Nieuwediepers een rondje door de Helderse binnenstad gemaakt. En hun conclusie aan het einde van de middag laat zich natuurlijk al raden, ze waren geschrokken en diep teleurgesteld! En voor het grootste gedeelte kwam dat door het aanschouwen van de Koningstraat. Cafés als Club Bonaparte, ’t Ankertje en Odeklonje om maar iets te noemen, waar ze ettelijke guldens over de toog hadden gesmeten, waren letterlijk van de aardbodem verdwenen. Ik probeerde de gemoederen nog wat te sussen door te zeggen dat er voor al die oude gebouwen prachtige nieuwbouw in de plaats kwam. Maar zoals een bekend spreekwoord luidt: het kwaad was al geschied, het liefst hadden ze in de stationsrestauratie nog wat genuttigd maar die was ook al jaren verdwenen dus werd het een horecazaak in de Beatrixstraat. Na nog wat over en weer geouwehoerd te hebben over ditjes en datjes, waarbij dient opgemerkt dat het gerstenat goed smaakte, wat de boel nog enigszins verzachtte vertrok mijn gezelschap huiswaarts zonder een nieuwe afspraak te maken voor volgend jaar!

Foto: Koningstraat.

11 Comments on “885 – Rondje door de Helderse binnenstad!

 1. Ik kan mij wel voorstellen dat je niets meer terug kunt vinden van dat gezellige uitgaansleven in de Koningstraat. Maar deze foto maakt iets goed.

 2. Die goede oude tijd nu was het al een tijdje verval maar nu is de gezelligheid ver de zoeken in de koningstraat nee deze straat is de naam niet meer waardig het is nu niks meer dan een steeg
  Maar goed aan de plannen te zien moet het weer wat worden

 3. Mooie foto van iets wat nooit meer terugkomt maar ja dat is Den Helder ten voeten uit.

 4. Ik weet niet of het met de teloorgang van de Koningstraat te maken heeft maar waar is meneer Hijneken gebleven.

  • Meneer Hijneken leest altijd mee hoor!

   En inderdaad, hoeveel is er al gesloopt en gaat er nog gesloopt worden? Gelukkig dat Cees ons bedient met foto’s voorzien van mooie uitleg.

 5. Vraagje zit Aris Laan nog in de koningstraat. Ik kom binnenkort toch maar weer eens naar Den Helder en naar jullie museum Cees.

 6. Karel, Sjaak, Egbert, Hans, Toon, Cees, Dirk , Leon ,Klaas, Ludwig en Herwig schreef:

  Hallo Cees je hebt ons bezoek aan Den Helder heel goed verwoord, natuurlijk komen we volgend jaar terug naar Den Helder maar dan gaan we wel eten bij Pownet zelfs hier in Amsterdam weet iedereen dat in de voormalige zaak van Nanking Pownet zit!

  • Powngtong. Overigens kan ik jullie ook aanraden om eens op het Breewaterpleintje te gaan zitten. Een klein en gezellig pleintje (waar overigens ook een goed Thai restaurantje zit, maar dat ter zijde).

   • Meneer Bodelo bedankt voor de suggestie om het Breewaterpleintje eens te bezoeken dan hebben we in ieder geval volgend jaar weer iets om naar uit te kijken.

 7. Den Helder heeft nooit iets op gehad met het verleden, alleen slopen is het motto.
  Bij ons in Hoorn gaan ze beter met de stad om.