883 – De vlootdagen van 1977.

Ook dit jaar moeten de geïnteresseerden in alles wat met de Koninklijke Marine te maken heeft het weer doen met foto’s uit het verleden, simpelweg omdat er dit jaar ook geen Marinedagen zijn. Daarom leek het mij wel een goed idee om vandaag eens een foto te laten zien die gemaakt is door fotograaf Arie Sieders tijdens de vlootdagen van 1977. Eigenlijk is het een soort van actiefoto want we zien hoe een kikvorsman hangt onder een Augusta-Bell helikopter, en dat werd dan weer gadegeslagen door de bezoekers aan boord van opengestelde schepen. Over de schepen gesproken het schip wat u rechts groot ziet afgebeeld was Hr. Ms. onderzeebootjager Zeeland (D809) dit was een A jager uit de Hollandklasse dit schip is op 29 september 1979 uit dienst gesteld. En links zien we de voorplecht van Hr. Ms. Tjerk Hiddes (F804) en Hr. Ms. Isaac Sweers ((F814). Dit waren fregatten van de Van Speijkklasse die in de jaren zestig van de vorige eeuw naar het ontwerp van de Engelse Leanderklasse waren gebouwd. Deze fregatten zijn tussen 1986 en 1990 verkocht aan Indonesië en zijn nog steeds in operationele dienst.

Foto: De vlootdagen van 1977.

5 Comments on “883 – De vlootdagen van 1977.

  1. Prachtige tijd was dat en toen hadden we nog een echte vloot in vergelijking met nu! Het waren prachtige schepen van de Hollandklasse.

  2. Mooi om Hr. Ms. Zeeland weer eens terug te zien dat was een fantastisch goed schip.

  3. Als kind vond je dat prachtig de vlootdagen, prachtige foto trouwens.

  4. Ik dacht dat Den Helder de stad van de marine was, qua reacties is dat niet te merken dat komt omdat ze meestal na hun pensionering werk gingen doen waarvoor ze niet waren opgeleid.

    • Wat een pracht opmerking, en je hebt ook nog helemaal gelijk.