882 – Van der Vaart IJs

Beste mensen wat treffen we het met het weer, en dat is natuurlijk fijn voor de mensen die daar een boterham aan moeten verdienen en dan heb ik het over de horeca en de cafés . Vorige week donderdag heb ik weer eens lekker een vers getapt biertje gedronken en daarbij de sociale contacten die je opdoet in een café verstevigd. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om als het even kan een café te bezoeken met een wat ouderwetse uitstraling. Nou weet ik wel na de sluiting van Klein Kras moet je die met een vergrootglas zoeken maar aan de Zuidstraat zijn ze nog springlevend met café Kaper en de Bliksem. En zoals ik schreef, de sociale contacten in een café zijn altijd zeer waardevol en soms komt er zomaar een onderwerp ter sprake waar je bij thuiskomst nog eens verder over nadenkt! Want tegenwoordig is het in de cafés best gesteld met het op temperatuur brengen van gekoelde dranken, maar ik kan mij zo voorstellen dat dat in vroeger tijden wel eens anders is geweest. Ik heb mij wel eens laten vertellen dat als de temperaturen weer eens aan de hoge kant waren menig cafebedrijf een beroep deed op het Helderse IJs bedrijf en een paar stukken ijs bestelde om daar het bier in te koelen. Ik kan mij daarbij voorstellen dat de firma Van der Vaart met een bestelwagen het ijs bezorgde bij de klanten zoals op onderstaande iets onduidelijke foto mooi wordt weergegeven.

Foto: Van der Vaart IJs.

6 Comments on “882 – Van der Vaart IJs

  1. Zoals al gememoreerd waren we toe aan een koud getapt biertje wat gezelschap en goed weer om weer eens dat te doen waar me broer en ik van houden witte schuim snor en en gele vocht op de tong
    Dit leidde tot een aangename middag wat voor herhaling vatbaar is
    Zo zult IU ons vaker zien happend in een goudgele rakker

  2. Ja je moet er nu van genieten en daarbij hoort nou eenmaal terrasbezoek trouwens wat een leuke foto van van der Vaart.

  3. Er zijn nog steeds de nodige buurtcafés waar het ook goed vertoeven is. Denk aan De Bank, Captain Cook, Upstage, het Karrenwiel etc.

  4. Complimenten voor de mooie foto’s die jullie iedere keer plaatsen want deze foto van die ijswagen van van der Vaart heb ik nog nooit eerder gezien.

  5. Kan allemaal best wezen maar alleen al de sfeer bij Kees Kaper en de Bierbron vind ik toch het gezelligst van Den Helder.

  6. Wat een geweldig goed artikel jammer dat de Helderse ijsfabriek in de Brouwerstraat niet meer bestaat maar toch de foto’s zijn uniek