879 – Bouw aan het Julianaplein

Zo langzamerhand begint het echt wel duidelijk te worden dat de meeste mensen hun bankzaken tegenwoordig digitaal doen, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. En dat is dan ook de reden dat veel bankinstellingen hun bankfilialen sluiten. Veertien dagen geleden werd dat nog eens bevestigd omdat de Rabobank bekend maakte dat ze hun bankfiliaal aan het Julianaplein niet meer zouden openen. De Rabobank is ooit in Den Helder begonnen als Raiffeisenbank in de Spoorstraat hoek Palmstraat, in 1972 fuseerde de Raiffeisenbank met de Boerenleenbank. Nou weet ik niet precies wanneer de toen nog hetende Raiffeisenbank haar kantoor aan het Julianaplein heeft geopend. Maar wat wel vaststaat is dat wethouder Giel Blom op woensdag 8 januari 1969 de eerste paal heeft geslagen voor het bouwproject Julianaplein. En het bewijs van het slaan van die eerste paal ziet u op onderstaande foto afgebeeld!

Foto: Bouw aan het Julianaplein.

6 Comments on “879 – Bouw aan het Julianaplein

  1. Misschien nog een anekdote maar bij het slaan van de eerste palen raakten men de waterleiding met het gevolg dat er een zwembad ontstond op het Julianaplein. Zijn daar geen foto’s van te vinden dat moet haast wel.

    • Nou Bert je hebt het helemaal bij het rechte eind, de boel stond helemaal blank.
      Grappig om hier weer eens aan herinnerd te worden, zo zie je maar de tijd gaat snel.

  2. Mooie foto mer op de achtergrond nog de school aan de Parallelweg, en de naar de dijk verbannen zeehondjes voor het station zijn hier ook nog zichtbaar.

  3. In november 1946 vierden “de Krekeltjes”, drie zingende mannen, hun tienjarig bestaan met een groot feest in Casino. Feest dat werd meegevierd door de hele Helderse wereld van amateurmusici, waaronder ook de toen nog jonge ongegetekende.
    Eén van die Krekeltjes was Giel Blom. Van beroep groenteman.