875 – Strand Huisduinen

Het zijn toch vreemde tijden die we doormaken, omdat alles nog stevig in de greep van het coronavirus zit, goed er komen versoepelingen aan maar daar hebben we vandaag nog niets aan. Normaal gesproken hebben we met het Pinksterweekend altijd de Huisduiner kermis en nu voor het tweede jaar oprij vindt die helaas weer niet plaats. De Huisduiner kermis is volgens mij ook de oudste kermis van onze stad die al sinds mensenheugenis wordt georganiseerd. Als je het over Huisduinen hebt denk je natuurlijk altijd aan het strand, en Huisduinen had voor de afsluiting van de Zuiderzee een immens groot strand! Talrijk zijn de ansichtkaarten en de familiefoto’s die er van het strand van Huisduinen zijn gemaakt. Bij ons in de familie waren er altijd twee ooms die zich bezig hielden met fotografie en dat resulteerde in een serie unieke familiefoto’s die gemaakt zijn op het strand van Huisduinen.

Foto: Familie Jansen op het strand van Huisduinen.

6 Comments on “875 – Strand Huisduinen

 1. Toen had Huisduinen nog een echt strand, en zoals je ziet trokken er hele families naar toe.

 2. Toen had men nog niet gehoord van strandkleding! Dit soort familiefoto’s kom je heel veel in Frankrijk tegen voor mij is dit echt genieten.

 3. Voor mij zijn dit toch echt de mooiste foto’s zo ontspannen zoals zo’n familie daar bij elkaar zit, niet wetende dat ze in 2021 bekendheid zouden krijgen! Dit is echt geweldig.

 4. Ik heb ook nog een paar familie foto’s op strand van Huisduinen ik zal ze naar je door mailen Cees.

  Groeten Ritmeester

 5. Het Badpaviloen, dat je op de achtergrond ziet, had kennelijk gedurende het eerste kwart van de vorige eeuw aktieve uitbaters. Het speelde een belangrijke rol in het uitgaansleven van Den Helder.
  Er werden geregeld muziekuitvoeringen gegeven en er was vaak gelegenheid tot dansen.
  Het bezwaar van de afstand tot Den Helder werd ondervangen door speciaal vervoer (eerst rijtuigen, later ook bussen) beschikbaar te stellen.