873 – Panorama Helder

In de vorige aflevering liet ik u een foto zien die ik op bevrijdingsdag gemaakt had van Willemsoord vanuit de toren van de Nieuwe Kerk. En omdat we in deze rubriek eens in de zoveel tijd een veranderend tijdsbeeld aan u willen laten zien, een soort van toen en nu heeft Afgestoft medewerker Hans Boogert vanuit de toren van de Nieuwe Kerk alle windstreken gefotografeerd! Om te illustreren hoe het eens was laat ik u als eerste een door Uit. J. C. de Buisonjé en zoon uitgegeven Panorama van Helder zien richting het Molenplein. Hierbij mag echt wel opgemerkt worden dat het een unieke afbeelding is al was het maar vanwege de in 1914 gesloopte tras-en korenmolen “De Eendracht”. En laten we dan nu eens kijken naar de nieuwe foto praktisch gemaakt vanaf de zelfde plek vanuit de toren van de Nieuwe Kerk! Daarbij valt het meteen op dat er bijna niets meer te zien is wat nog herinnert aan de afbeelding van de oude ansichtkaart. Hoewel ik er wel van uit ga dat er aan de Molengracht nog wel een paar huisjes zullen staan die nog tot het verleden behoren.

Foto: Panorama Helder.

Foto: Panorama Den Helder – (c) Hans Boogert

 

6 Comments on “873 – Panorama Helder

  1. Schitterend gedaan zeg die oude en die nieuwe Panorama foto!

  2. Wat een prachtige afbeelding met de molen en de R.H.B.S. op het Molenplein op de achtergrond.

  3. Prachtig gedaan, mooie uiteenzetting.

    Dank aan Cees en Hans.

  4. Geweldig om het voor elkaar te krijgen om die oude en de nieuwe afbeelding bij elkaar te krijgen daar is goed over nagedacht!

  5. Prachtig gedaan om deze twee foto’s te plaatsen hier kan ik uren naar kijken.

  6. Het uitzicht uit die kerktoren is fenomenaal ik ben er ook eens in geweest.