872 – Uitzicht op Willemsoord

Af en toe is het best wel leuk om eens af te wijken van de traditionele historische foto’s die u twee keer in de week van mij krijgt voorgeschoteld! Vandaar dat ik u vandaag een foto laat zien van Willemsoord die ik op Bevrijdingsdag gemaakt heb vanuit de toren van de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerkplein. Aanleiding tot het maken van deze foto en meerderen was een uitnodiging die ik kreeg n.a.v. de Panorama foto die ik op 21 april in deze rubriek had geplaatst. Nou en zo’n uitnodiging laat je natuurlijk niet wegglippen tussen je handen. En daarom heb ik samen met Afgestoft medewerker Hans Boogert (bekend van de website Den Helder en zijn bruggen) vorige week dus de toren van Nieuwe Kerk beklommen onder dankzegging aan Nico de Bock! De Nieuwe Kerk daterend van 1839 met dat geweldig mooie Van Dam orgel uit 1861 wordt op dit moment gerestaureerd door vrijwilligers. Maar de Nieuwe Kerk was ook ooit de parel van de Hervormde gemeente in Den Helder met de bekende dominees François HaverSchmidt bekend als Piet Paaltjens (1835-1894) en Anne de Koe (1866-1941).

Foto: Uitzicht op Willemsoord.

6 Comments on “872 – Uitzicht op Willemsoord

  1. Dit is inderdaad een prachtige foto ik ben ook eens in de toren van die kerk geweest en toen deed mijn fototoestel het niet. Maar dit maakt het weer goed, als jullie meer van dit materiaal hebben hou ik mij aanbevolen.

  2. Veertig jaar geleden ben ik ook eens in de toren van de Nieuwe Kerk geweest wat een fascinerend uitzicht krijg je dan van Den Helder te zien. Maar deze foto is ook heel mooi.

  3. Van grote hoogte is Den Helder een wereldstad om te zien!