866- Coenraad Botstraat hoek Theodorus Rijkersstraat

Zelfs in het nieuwe Oud Den Helder heb je al straten waar het een en ander is gesloopt, en in de meeste gevallen gebeurde dat vanwege de dijkverzwarings werkzaamheden begin jaren zeventig van de vorige eeuw. En om dat eens te illustreren laat ik u vandaag een foto zien die gemaakt is op dinsdag 2 april 1968 op de hoek Coenraad Botstraat hoek Theodorus Rijkersstraat. Op deze foto is duidelijk te zien dat er, in nieuw Oud Den Helder een aantal duplexwoningen waren. Maar wat ook zo prachtig is dat er ooit drie Dorus Rijkershofjes zijn gebouwd en het hofje dat u hier ziet afgebeeld is ook gesloopt vanwege de dijkverzwarings werkzaamheden. Naar mijn idee is deze foto gemaakt tussen de middag terwijl iedereen aan de middagmaaltijd zat want er is geen hond op straat te bekennen. Zelfs de Dijk waar vroeger altijd veel schapen liepen is helemaal uitgestorven. En toch is dit ook weer een foto die een tijdsbeeld weergeeft van iets wat ooit deel heeft uitgemaakt van nieuw Oud Den Helder!

Foto: Coenraad Botstraat hoek Theodorus Rijkersstraat.

 

 

4 Comments on “866- Coenraad Botstraat hoek Theodorus Rijkersstraat

  1. Alles wat geweest is is historie ook wat we hier zien afgebeeld!
    En het is weer eens wat anders nieuw Oud Den Helder.

  2. Ja je zou zeggen wie maakt hier nou een foto van, want het ziet er erg ongezellig uit.

  3. Toch was het altijd een mooi gezicht drie van die hofjes in de Dorus Rijkersstraat.

  4. Leuke foto wij speelden hier vroeger heb hier leuke herinneringen aan.