861 – Watertoren en station

Ansichtkaarten die uit een niet al te ver verleden stammen kunnen je af en toe heel erg aanspreken. Deze ansichtkaart bijvoorbeeld uit de zestiger jaren van de vorige eeuw brengt een nog lang niet vergeten uitzicht in beeld! We zien in ieder geval dat de doorbraak van de Keizerstraat tot Beatrixstraat gestalte heeft gekregen met een vooraanzicht op de winkel van boekhandelaar Piet Spruit. En tussen door kijkend links van de watertoren is nog een gedeelte van de oude Schagenstraat te zien met een braakliggend terrein ervoor waar later Albert Heijn, de HEMA en V&D zouden verrijzen. Maar ook een ander boegbeeld wat in veel andere steden ook heel dominant aanwezig was, is hier op de foto nog prachtig in beeld gebracht namelijk de gasfabriek. Eigenlijk is dit echt zo’n o ja ansichtkaart waar een ieder bij het bekijken ervan wel iets zal herkennen waaraan hij of zij een bepaalde herinnering heeft, als was het maar de patatzaak op de hoek van de Middenweg.

Foto: Watertoren en station.

5 Comments on “861 – Watertoren en station

  1. In die tijd waren de plannen en vooruitzichten dat Den Helder zou uitgroeien tot een veel grotere stad dan het nu is. Vooral VenD heeft zich daarop verkeken en een pand neergezet dat al gauw te groot bleek.

  2. Heerlijk om de dag te beginnen met deze foto, ja een stad van 100.000 inwoners was toch iets te hoog gegrepen voor Den Helder.

  3. Schitterende foto gelukkig stond dat afschuwelijke postkantoor er nog niet. Dat is het stompste wat Den Helder ooit heeft gebouwd dat postkantoor.

    • Ergo, mooie gebouwen moesten gesloopt worden door de wilde plannen van de gemeente en het wederopbouw gedrocht blijft als een puist in het (ge)zicht staan.

  4. Jammer hoor maar Den Helder is nog steeds bezig met zijn wederopbouw.