860 – Wasp helikopter boven de Lange Jaap.

Soms ben ik ook wel eens een roepende in de woestijn als ik het zo mag noemen, en daarbij levert het zoeken op Youtube naar oude BBC radio- en televisieprogramma’s nog wel eens leuke dingen op! Want ik ben nou eenmaal een fervent liefhebber van de vooroorlogse Britse dansorkesten. En dan heb ik het bijvoorbeeld over de orkesten van Bert Ambrose, Harry Roy, Jack Hylton, Jack Payne en Lew Stone and the Monseigneur Band en dan nog het liefst met zang van Al Bowly (1898-1941) wat de boel compleet maakt. En zo kwam ik van de week een televisieserie tegen met als titel: Warship. Warship (Oorlogsschip) was een populaire Britse tv- drama serie die door de BBC tussen 1973 en 1977 werd uitgezonden. De serie ging over het leven aan boord van een oorlogsschip van de Royal Navy, het fictieve fregat HMS Hero. Het werd voornamelijk gefilmd aan boord van het Leander klasse fregat HMS Phoebe. Bij de Koninklijke Marine hebben we de van Speijkklasse fregatten gehad dat waren soortgelijke als de Engelse Leander klasse fregatten. Maar het mooie is dat er in de tv serie die zeer realistisch overkomt aan boord van het fregat HMS Hero gebruik wordt gemaakt van een Westland Wasp helikopter. En omdat we bij de Marine Luchtvaartdienst ook hebben gevlogen met de Westland Wasp helikopter leek het mij een goed idee om u vandaag eens een foto te laten van een Wasp die boven de Lange Jaap vliegt.

Foto: Wasp helikopter boven de Lange Jaap.

4 Comments on “860 – Wasp helikopter boven de Lange Jaap.

  1. Wat een prachtige foto van die Wasp boven de Lange Jaap, dat moet zeker eind jaren zestig zijn geweest!

  2. De vuurtoren mer die huisjes er bij had toch echt iets nostalgisch. En van bovenaf gezien maakt de Lange Jaap nog meer indruk!

  3. Pracht foto weer op Afgestoft, maar eu april doet wat het wil we hebben een witte tweede paasdag.