859 – Koningstraat deel 2!

Vorige week woensdag hebben we een bezoek gebracht aan de Koningstraat in deze rubriek, en daarbij stil gestaan dat het op 23 maart 108 jaar geleden was dat de Witte bioscoop werd geopend. Vandaag kijken we eens de andere kant op richting Koningsplein, en ik denk dat menigeen zit te genieten bij het bekijken van de eerste foto van dit gedeelte van de Koningstraat. Waarbij men ongetwijfeld zal terug denken aan winkels zoals die van Hildering, de fietsenwinkel van Kikkert, opticien Visser, Does, Van Willigen, Werner Crone en het antiekwinkeltje van Guurtje Maats – Rijkers om in willekeurige volgorde maar iets te noemen! En dat het daarbij voor heel veel oud-Nieuwediepers die buiten de stad wonen schrikken zal zijn bij het bekijken van de tweede foto van de Koningstraat kan ik mij redelijk goed voorstellen. Alleen op de Wereld zou bij deze foto zeer gepast zijn als je ziet hoe café de Blauwe Stoep zich staande houdt in een afbraak gebied.

Foto: Koningstraat in betere tijden!

Foto: Koningstraat.

Foto: Koningstraat anno 2021.

12 Comments on “859 – Koningstraat deel 2!

 1. Vroeger een mooie straat nu een troosteloze aanblik aal je de laatste foto ziet Niet plezierig om te zitten zodra het weer kan natuurlijk

 2. De Koningstraat was ooit een heerlijke straat om in te winkelen. In gedachte denk ik dan aan van Willigen, de radiowinkel van van Os, Han Zegel en Bakkerij Elte.
  Maar nu ergert iedereen zich aan de Koningstraat echt jammer.

 3. Ja jongens die echte tijd van de K.S.K. behoord echt tot het verleden.

 4. De Koningstraat wordt weer een echte Koningstraat. Daarvoor moet wel eerst puin geruimd worden.

  • Ik hoop een ding dat er in de nieuwe Koningstraat niet van die afschuwelijke eenheidsworst komt te staan als in de Beatrixstraat. In de oude Beatrixstraat zat ook veel meer sjeu en zoals in de oude Koningstraat vroeger.

  • Ik zou zeggen droom lekker verder, Den Helder heeft het niet meer en krijgt het ook niet meer. Want sociale woningen komen er echt niet in de Koningstraat.

 5. De teloorgang van een straat in beeld gebracht. De geschiedenis is ongenadig.

 6. Alles sal reg kom om met Paul kruger te spreken, conclusie het zal eens wel goed komen met de Koningstraat.

 7. In mijn jeugd kwamen wij altijd bij de kaaswinkel van Dekker in de Koningstraat dat was vlak naast van van Willigen.

 8. Vergeet vooral niet de winkel van mevrouw en meneer van Meurs niet te noemen.Prachtige Chinese kunst verkochten ze. Chinees porselein, kunstvoorwerpen van onyx, jade en hout. Op rijstpapier gesigneerde penseeltekeningen. Ik kon me er aan vergapen.. Mijn tekenleraar Beekhuis van Till bracht me de liefde voor Chinese kunst bij.
  Ook maisonnette Pijper , een verfijnde stoffenwinkel met Ploeg en Liberty stoffen was een bezoek waard. Later kon je alleen bij de verdwenen Metz en Co zoiets vinden.
  Ook de modewinkel van Wil Klerck waar later de smaakvolle antiek en curiosa winkel van mevr. Maas zat was een aanrader om iets aparts te kopen.
  Ja waar zijn ze gebleven die kleine speciale winkels? Ooit , in de Koningsstraat gelukkig!

  • Mevrouw Prins, wat geeft u een fantastisch mooie weergave van de winkel van van Meurs, echt heerlijk was het om in die winkeletalage te kijken naar die Oosterse dingen.

 9. Wat een geweldig leuke rubriek is dit over de historie van Den Helder zeg, en ook nog leerzaam. Ik kom hier morgen weer kijken.