858 – Vijftig jaar Vredeskerk

Dankzij een oplettend bestuurslid van onze stichting kreeg ik een artikeltje in handen uit een kerkblad van december 2020 waarin melding werd gemaakt dat op zondag 28 maart de Vredeskerk 50 jaar bestaat! En normaal gezien was ik er misschien zelf vorig jaar ook achter gekomen omdat we ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van De Schooten Plaza bezig waren met het samenstellen een boek en van een beamerserie over De Schooten. Het was de bedoeling dat we die beamerserie zouden presenteren in de Boerderij maar door het corona virus kwam alles op losse schroeven te staan. Maar goed een jubileum is natuurlijk altijd prachtig om bij stil te staan, en vooral omdat het om een kerkgemeenschap gaat in De Schooten. Namens de Stichting Afgestoft wil ik dan ook het kerkbestuur en de parochianen van de Vredeskerk van harte feliciteren met de vijftigste verjaardag van hun kerk. Ter illustratie plaats ik twee foto’s, op de eerste uit 1970 zien we dat de Vredeskerk nog in aanbouw is. En op de tweede foto die gemaakt is op maandag 29 maart 1971 zien we toenmalig wethouder Gerard van den Bosch een openingstoespraak houden!

Foto: Bouw Vredeskerk in 1970.

Foto: Openingstoespraak van wethouder Gerard van den Bosch op maandag 29 maart 1971.

 

4 Comments on “858 – Vijftig jaar Vredeskerk

  1. Dit is toch ook weer een mijlpaal voor de nog jonge wijk De Schooten en gefeliciteerd met dit jubileum.

  2. De Vredeskerk was het levenswerk van pastoor Eef Wieger (1923-2014).

  3. Mooi dat je aandacht hebt besteed aan het jubileum van de Vredeskerk.