853 – Kuiperstraat / Kuiperdwarsstraat.

Vandaag duiken we zoals u gewend bent weer eens in de historie van onze stad, en dat doen we aan de hand van drie foto’s die gemaakt zijn vanuit de Kuiperdwarsstraat richting Kuiperstaat! Hoewel u natuurlijk zult opmerken dat er op de eerste afbeelding die ik u laat zien Kuiperstraat staat, maar vanaf de Molenstraat reed je eerst de Kuiperdwarsstraat in om vervolgens in de Kuiperstraat uit te komen. En het leuke is dat alle drie de foto’s een bepaald tijdsbeeld weergeven. Om maar een voorbeeld te noemen de eerste afbeelding is als ansichtkaart van de Kuiperstraat in 1903 verzonden, en het mooie is dat ook nu weer er een hoop volk op de been is gekomen om zich te laten vereeuwigen door de fotograaf. Het mooie is dan ook weer dat je op de tweede foto die ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw is gemaakt duidelijk kunt zien dat er veel van de eertijdse charme van de straat verloren is gegaan! Sterker nog een aantal huizen zijn al dichtgetimmerd op een drietal na. En de derde foto geeft ons een duidelijk beeld van de totale verpaupering van een straat waar eens een ieder zijn of haar geluk vond!

Foto: Kuiperstraat.

Foto: Kuiperdwarsstraat.

Foto: Kuiperstraat.

9 Comments on “853 – Kuiperstraat / Kuiperdwarsstraat.

  1. Wat een prachtig drieluik zo kun je echt zien hoe een straat kan veranderen! Dit is echt schitterend gedaan!

  2. Mijn opa heeft ooit bij een bakkerij gewerkt in de Kuiperdwarsstraat ik weet alleen de naam niet meer. Echt leuk om dit terug te zien.

  3. Wat een mooie afbeeldingen van de Kuiperdwarsstraat en Kuiperstraat, ja de naam van die bakkerij moet ik weten, klinkt misschien eentonig maar ook mijn opa heeft er gewerkt!

  4. Heerlijk om deze foto’s te zien, vooral in deze coronatijd.

  5. Wat een pracht foto’s ja via de Kuiperdwarsstraat fietste je via de Kuiperstraat de Oostslootstraat in. Op de hoek Kuiperstraat hoek Oostslootstraat had een zekere ome Frans een winkel met tweedehands boeken grandioos was dat als je daar eens een foto van tegenkomt zou dat prachtig zijn!

  6. Dat is ook weer zo’n O ja vraag, inderdaad ome Frans wie was dat ook weer.
    Mooie afbeeldingen.

  7. Jongens van Afgestoft wat geniet ik toch twee keer in de week van deze rubriek, het is echt geweldig.

  8. Het zijn inderdaad prachtige foto’s, en even een opmerking dat rottige oude Boetje wat je links op de tweede foto ziet staat er nog steeds.