851 – Uitzicht op de Keizerstraat – collectie Joop Bel

Vandaag gaan we maar eens een keer niet zo ver terug in de tijd, en volgens het poststempel is deze kaart in 1964 verzonden. Ik blijf erbij dat dit natuurlijk een fantastisch mooie afbeelding is van een plek waar toen der tijd het winkelend publiek massaal op de been was! Je zou haast zeggen dat de fotograaf op een zaterdag dit beeld heeft vastgelegd. Het is prachtig om in een oogopslag Hotel Bellevue, Vroom & Dreesmann en de Banket Brood en Beschuit winkel van meneer Jamin te zien. En van al deze genoemde bedrijven is alleen Jamin zij het in een wat afgeslankte vorm over gebleven. Het is alleen jammer dat naar nu blijkt Jamin blijft zitten met een partij van drie miljoen paaseitjes. Trouwens ik zou het wel weten wat ze met die paaseitjes kunnen doen. Je geeft iedereen die gevaccineerd is na afloop een paaseitje dan heb je gelijk een duidelijk beeld van hoeveel mensen er een prik hebben gehad. En als de paaseitjes op zijn bestel je bij meneer Jamin weer nieuwe. Maar alle gekheid op een stokje, wist u dat dat oude winkelpand van Jamin in de Spoorstraat een rijke historie heeft, ooit was hier de tabakswinkel van Jacob Mantel gevestigd.

Foto: Hoek Keizerstraat – Groeten uit Den Helder.

11 Comments on “851 – Uitzicht op de Keizerstraat – collectie Joop Bel

 1. Vooral leuk als herinnering aan de zaterdagmiddagse pantoffelparade.

  • De zaterdagmiddagse pantoffelparade in de KSK was het uitje van de week.

 2. Fraai plaatje hoor. Met die boom op de voorgrond en het pand van V en D, met markiezen, op de achtergrond straalt het stadsbeeld van Den Helder allure uit.

 3. Mooie en heldere foto!
  Als jongen zijnde kon je bij V&D een stempel halen bij de kassa, vlakbij de uitgang.

 4. O heerlijk Jamin met die ouderwetse koektrommels en dat verrukkelijke ijs.

 5. Als je dit met het centrum van nu (KSK) vergelijkt is er toch geen sjeu meer aan.

  • Dat ben ik helemaal met je eens Roel, gelukkig blijft dat oude pand van Verfaille in de Spoorstraat staan.

 6. O heerlijk deze foto zo heb ik Den Helder ook nog mee gemaakt

 7. Jacob Mantel was daarvoor gevestigd in de Middenstraat in Ouwe Helder, tot 1944 natuurlijk…