849 – Keizerstraat – collectie Joop Bel

Weet u wat zo mooi aan de Keizerstraat is, ja je moet er natuurlijk wel oog voor hebben er staan nog een paar panden die de tand des tijds prima overleefd hebben. Nou moet daar natuurlijk wel bij gezegd worden dat het vaak gaat om bovenverdiepingen van winkels, het gelijkvloers is natuurlijk al ontelbare keren verbouwd. Maar ga maar eens op een maandagmorgen een rondje door de stad maken, je zult er nog versteld van staan hoeveel oude gevels er nog zijn. Dat de Keizerstraat ooit langer is geweest hoef ik u niet te vertellen want in de Beatrixstraat staan nog twee gebouwen die nog deel hebben uitgemaakt van de ouwe Keizerstraat. En dan hebben we het over het Thais restaurant Powng Tong (vroeger Nanking) en het stadscafé Flow wat vele jaren door het leven is gegaan onder de naam Keizerskroon. Maar als we nou eens naar dat stadscafé kijken weten we allemaal dat dat gebouw al verschillende keren is verbouwd en nog staat het als een huis. Op de ansichtkaart die ik u vandaag toon en die in 1909 is verzonden is duidelijk te zien dat ze aan het einde van de Keizerstraat bezig zijn met de bouw van het huidige stadscafé Flow!

Foto: Keizerstraat in 1909.

9 Comments on “849 – Keizerstraat – collectie Joop Bel

  1. Dat dat pand waar Flow in zit nog niet is ingestort na al die verbouwingen is een godsraadsel.

  2. Ja Hein, dat is een scherpe opmerking, overigens wat een mooie afbeelding weer. Ik heb gisteren een kennis van mij die in Wisconsin woont geattendeerd op deze geweldig interessante rubriek.

  3. Ja, weer een schitterende foto! Zou er nog een voorgevel zoals op de foto zijn in de Keizerstraat?

  4. Denk het niet Jantje! Alleen het pand Nankin in de Beatrixstraat wat vroeger deel uitmaakte van de Keizerstraat heeft nog zijn originele voorgevel en is daarmee dan ook het mooiste pand van de Beatrixstraat

  5. En het is natuurlijk ook nog het VBZ/MSF kantoor geweest. Schitterende foto overigens ik moet zeggen dat ik nog nooit van de Afgestoft gehoord had maar dit overtreft echt alles want voor de rest is er niets over Den Helder

  6. Prachtige foto Cees, van een straat die al zolang ‘meedraait’

    –> Topklasse <–