848 – Kanaalweg – collectie Joop Bel

U heeft het vorige week vrijdag natuurlijk allemaal in de Helderse Courant kunnen lezen, de Stichting Afgestoft heeft de volledige foto-collectie van dominee Joop Bel (1934-2019) uit Velserbroek gekregen! En daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want met dit beeldmateriaal kunnen wij u nog meer van de historie van Den Helder laten genieten. Een aantal van onze vrijwilligers en ik zelf zijn druk in de weer met het uitzoeken van de foto’s en ansichtkaarten. En daarbij loop je natuurlijk wel eens tegen oeroude verassingen aan! En dan is het altijd mooi dat je een beroep kunt doen op wat oudere personen en het mag best wel eens gezegd worden dat ik de in Brazilië wonende oud-Nieuwedieper Hans Zuidweg bijzonder dankbaar ben voor zijn hulp. Want zo zijn we er van de week achter gekomen dat op onderstaande ansichtkaart van de Kanaalweg op nummer 63 in 1907 H.W. Zegel is gestart met een drogisterij. De firma Zegel was natuurlijk geen onbekende in Den Helder want ze hebben jarenlang op de hoek Koningstraat hoek Koningdwarsstraat een fotohandel, een drogisterij en een opticien gehad. Ter illustratie toon ik u ook een etiket van een doosje Hoogglanzende Lakbrons waarbij dient opgemerkt dat het verkocht werd bij H. W. Zegel Drogist te Helder Kanaalweg 63.

Foto: Kanaalweg met drogist H.W. Zegel.

Foto: H. W. Zegel drogist Helder Kanaalweg 63.

 

8 Comments on “848 – Kanaalweg – collectie Joop Bel

 1. Ik zie in het Adresboek 1920 dat buiten de foto, maar nog wel vlakbij, een naam zat die ook herinneringen oproept: dokter W.J. Bakker, op nummers 76/77.
  Met groeten uit Recife, Brazilië.

 2. Dit is weer een goed begin van de zondag met zo’n mooie afbeelding van de Kanaalweg.
  Met groeten uit Rotterdam.

 3. Leuke winkel was dat van Zegel in de Koningstraat trouwens dat soort winkels kom je niet meer tegen.

 4. Han en Mary Zegel. Ontzettend aardige mensen die helaas niet meer onder ons zijn. Mooi dat dit zo boven water komt!
  En mooi “spitwerk” van Hans Zuidweg!

 5. Wij kwamen altijd bij Zegel voor pasfoto’s en om fotorolletjes te laten ontwikkelen en afdrukken. En meestal nam je dan nog een hectogram zoals Han Zegel dat noemde aan drop mee. Heerlijk he deze herinneringen!

 6. Als je dit toch ziet stelt Den Helder toch niets meer voor met al die afschuwelijke nieuwbouw!