845 – Winter in Den Helder

Op zondag 17 januari liet ik u nog een fantastisch mooie foto zien van het vroegere Westplein in de winter dit vanwege de langdurige sneeuwval in Spanje en Frankrijk! En nog geen drie weken later op zondag 7 februari werd heel Nederland getroffen door een gigantisch pak sneeuw en daar krijgen we ook nog strenge vorst bij. Het is natuurlijk bitter zuur dat we door dat corona virus geen kant op kunnen want anders hadden we waarschijnlijk deze week wel een Elfstedentocht kunnen rijden. Maar het lijkt mij ook wel eens lekker dat we het in die wekelijkse praatprogramma’s gaan hebben over de strenge winter van februari 2021. Maar buiten alle rompslomp die dit weer met zich mee brengt zoals het niet verschijnen van de Helderse Courant en de treinen die niet rijden is het toch geweldig om weer eens een echte winter mee te maken. Dit roept bij menigeen wel weer jeugdherinneringen op aan vroeger tijden dat winters zoals nu veel vaker voor kwamen. Ik heb voor vandaag wat aparte winterfoto’s voor u uitgezocht want dit is nu eenmaal een historische rubriek!

Foto: IJspret op het Heldersche Kanaal.

Foto: Ysvermaak op het Heldersche Kanaal.

 

Foto: Sneeuwballen gooien met Hr. Ms. Gelderland op de achtergrond.

 

Foto: Timorpark in maart 2013.

7 Comments on “845 – Winter in Den Helder

  1. Fantastisch mooie foto’s laten jullie toch keer op keer zien mijn dank daarvoor.

  2. Den Helder is de winter heeft iets moois vooral bij de oude grachtengordel.