844 – Brugwachtershuisje aan het Ankerpark

Er is al jaren gesteggel over het brugwachtershuisje aan het Ankerpark. En nu lees ik in de Helderse Courant van donderdag 28 januari dat het wind- en waterdicht wordt gemaakt. Dat is allemaal leuk en aardig maar het mooiste zou het toch zijn als er eens een organisatie of een aannemer zou zijn die zegt jongens zo kan het niet langer wij knappen het brugwachtershuisje op! Want we weten natuurlijk allemaal dat dit huisje uniek is, en het heeft de Ankerparkbrug al heel wat jaren overleefd. Ik kan mij trouwens ook herinneren dat er nog eens iemand geweest die zei dat de Ankerparkbrug weer terug moest komen, maar u weet hoe dat gaat praatjes vullen geen gaatjes. Daarom toon ik u vandaag een heel bijzondere ansichtkaart van het Ankerpark waarop het brugwachtershuisje in haar volle glorie is te zien. Verder valt het op dat de buurtbewoners van het Ankerpark massaal weer zijn uitgerukt om zich door de fotograaf voor het nageslacht te laten vereeuwigen. En wat deze kaart nou zo uniek maakt is het feit dat de schrijver alle ruimte heeft gebruikt om de kaart vol te schrijven.

Foto: Brugwachtershuis aan het Ankerpark.

8 Comments on “844 – Brugwachtershuisje aan het Ankerpark

  1. Dat brugwachtershuisje is toch van Port of Den Helder laten ze het dan eens opknappen!

    • Ja Jantje in Den Helder zijn gek van slopen, maar dat brugwachtershuisje moeten ze echt opknappen.

  2. Wat een geweldig mooie afbeelding van het Ankerpark zeg, mijn zondag is alweer goed!

  3. Wat een schoonheid van een ansichtkaart, nu is er niets meer te zoeken op het Ankerpark. En dat brugwachtershuisje moeten ze opknappen want zo is het ook niets.

  4. Alleen met Afgestoft komen we door deze moeilijke tijden heen, want dit is toch weer prachtig om te zien.

  5. Wat was het Ankerpark vroeger toch mooi vooral met dat parkje voor de Zeevaartschool.