841 – Gezicht op Huisduinen

Van velen krijg ik af en toe de vraag toegespeeld hoe ik mijn tijd doorbreng tijdens deze corona crisis. En ik moet u zeggen dat ik bijna iedere dag met Helderse historische activiteiten bezig ben, voor het grootste gedeelte doe ik onderzoek in het nagelaten archief van mijn vader (mede oprichter H.H.V.)! En daarbij luister ik naar oude radio-uitzendingen van het BBC radioprogramma Your Hundred Best Tunes gepresenteerd door Alan Keith (1908-2003). En zoals ik als eens eerder aangegeven heb, Den Helder is eigenlijk een grote legpuzzel waarin nog altijd een aantal puzzelstukjes aan ontbreken. Maar door de lockdown en ophoktijden ben ik achter een aantal dingen gekomen die nog wat nader onderzoek verdienen, en die mogelijk weer een aantal puzzelstukjes opleveren om de Helderse puzzel compleet te maken. Maar voordat het zover is gaan we lekker door met deze wekelijkse rubriek! Want wie zou hebben kunnen bevroeden dat een zekere M. Verschoor uit Den Helder, wonende in de Spoorstraat, op maandag 12 juli 1915 een ansichtkaart verzond naar mej. M.C. Verschoor Kerkstraat 184/2 in Amsterdam. En die ansichtkaart die verzonden was aan mej. Verschoor uit Amsterdam toon ik u vandaag, we zien een viertal dames die heerlijk genieten van de zon in een duinpan op Huisduinen.

Foto: Gezicht op Huisduinen.

7 Comments on “841 – Gezicht op Huisduinen

  1. Prachtige ansichtkaart lijkt wel een tafereeltje van Claude Monet. Dit is weer een goed begin van de woensdag.

  2. Het Huisduinen van vroeger had altijd iets aantrekkelijks, daarom is deze afbeelding buitengewoon schitterend.

  3. Ik wil Afgestoft even bedanken voor de geweldige foto’s die ze ons tonen in deze moeilijke tijden.

  4. Het is net wat Bert zegt deze afbeelding is een prachtig tafereeltje, en zo te zien hadden de dames het best naar hun zin.

  5. Heerlijk om naar dit soort foto’s te kijken, toen was het leven misschien iets gemakkelijker dan nu hoewel!