840 – Keizerstraat

Ik weet niet hoe het met u gesteld is maar ik loop wel eens in de Keizerstraat en dan denk ik wat zat hier vroeger ook al weer! En net zoals de tijd snel gaat wisselen veel ondernemers ook nog wel eens van winkelpand. Daarom heb ik voor vandaag maar eens een ansichtkaart uit mijn archief gehaald van de Keizerstraat maar dan uit een tijd die voor veel mensen nog zo herkenbaar is. Als eerste zien we op deze afbeelding dat fantastisch mooie pand van drukkerij Egner, met daarnaast de ijzerwinkel van Glotze. Nou weet ik niet of ik het juist heb maar zat naast Glotze niet het Vulpen huis, met daarnaast stomerij Krom? En in dat hoge pand in het midden recht tegenover de Kroonstraat had Arthur Colthof zijn bruidsmodewinkel. Na Colthof kregen we de legendarische wolwinkel het Kelimhuis van Jeanne Kuintjes met daarnaast café Modern en de banketbakkerij van Kees van de Bogaerde. Na de oversteek van de Californiestraat komen we uit bij de juwelierswinkel van Beemsterboer, daarnaast zaten verder nog een boekhandel en een café als ik het goed heb! Maar we blijven met wat weemoed in het hart omkijken naar deze prachtige ansichtkaart van de Keizerstraat die vermoedelijk in 1956 is uitgebracht.

Foto: Keizerstraat.

11 Comments on “840 – Keizerstraat

 1. Een mooie foto van een open straat zelf heb ik een aantal jaren gewerkt in deze straat en het was altijd gezellig zoals de wel bekende juttersmarkt

 2. O heerlijk dit is zo herkenbaar geweldig om terug te zien, zat Krom niet ergens naast Beemsterboer.

 3. Naast Glotze zat boekhandel Mol, en richting V & D had je ook nog een café Mol geen familie van elkaar dacht ik.

 4. Van de Bogaerde dat was mijn ouders hun banketzaak, pracht foto weer en mooi verhaal.

  • Van die v.d. Bogaerdes heb drie genetaties gekend als verdienstelijke amateur-muzikanten.

 5. Fantastisch deze foto, het zijn een en al herinneringen die bij mij op komen als ik dit zie!

 6. Stomerij Krom zat op Keizerstraat 31 naast het vulpenhuis van Willem Mol en eh compliment voor de fantastisch mooie foto’s de laatste weken.

 7. Van Facebook de volgende reacties;

  En dan ook de andere kant op; rechts naast Egner; Hoogenbosch schoenen, mijn vader was daar filiaalchef en woonde boven de zaak met mijn moeder en 4 kinderen, daarnaast bakkerij van Hees, dan lederzaak en schoenmakerij Broeke, dan Poulier Mooij, dan Vader scharen, dan Puinbroek radio tv handel en verder café du Passage, klein winkeltje van Neels, kapper Jaap Bakker, Charma damesmode, Zoetelief warenhuis.

  Even doorgaan aan jullie kant. Radio de Zeeuw Appola parfumerieën, kapsalon van der Velde, IJssalom Arie Laan, textiel en babyzaak Dunselman, bakker en snoepwinkel Wieren, Jamin. Links van jullie slagerij Dijkshoorn, dierenzaak Wind, slagerij Goes, bloemenzaak Adriaanse, een stomerij, café het Kaperschip, nylons en reparatie Tom Borgerding, kinderkleding Winter, vivo van Rossem, platenzaak Tielrooy, Bruggeman, 3 Suises, horlogerie Boulanger. Aan de overkant nog slagerij Leibrand.

  En aan de overkant natuurlijk de VIVO-winkel op 52 met daarnaast de electronicazaak van Van der Zande, Chinees restaurant Hong Kong van de familie Sun

 8. Op de hoek Kroonstraat hoek Keizerstraat zat de meubelzaak van Fritz Colthof, daarnaast heeft Albert Vermeulen nog een platenzaak gehad, later heeft Cees Dolaard ook nog in dat pand gezeten. Ik weet de tijd nog dat we op zaterdag gingen winkelen in de Keizerstraat eerst naar Zoetelief, dan naar de babykleding zaak van Piet de Wit, kip halen bij poelier Mooij, een plaatje kopen bij George Blok en mergpijpjes halen bij bakkerij van Hees.

 9. Zat in de Keizerstraat niet dierenwinkel De Wind, met zo’n etalage waarin dan altijd wat cavia’s of konijntjes liepen, in zaagsel? Volgens mij was dat daar, daar heb ik als kleine jongen heel vaak met mijn moeder naar zitten kijken, als we van zwemles (marinezwembad) terugliepen.