838 – Westplein in de winter.

U heeft het ongetwijfeld wel op de televisie gezien dat er in Spanje een ongelofelijk pak sneeuw is gevallen en dat is in geen vijftig jaar meer voor gevallen! En het is net zo als het dan hoort, de buurlanden, in dit geval Frankrijk krijgen dan ook hun deel. En om alvast voorbereid te zijn op een pak sneeuw vertelde een vriend van mij vorige week zaterdag dat hij zijn winterbanden maar weer onder zijn wagen geplaatst had. En ja het spreekwoord luidt natuurlijk altijd nog voorkomen is beter dan genezen, dus we wachten maar af wat Koning Winter nog voor ons in het verschiet heeft. Maar intussen is het lang, heel lang geleden maar, er zijn jaren geweest dat in de eerste week van januari het Helderse Kanaal van de Bassingracht af tot aan het Helden der Zeeplein helemaal dicht gevroren was met ijs. En om het nog eens te illustreren wat winter invloeden voor aantrekkingskracht op een fotograaf kunnen hebben toon ik u vandaag een schitterende foto van het vroegere Westplein in de winter!

Foto: Westplein in de winter.

8 Comments on “838 – Westplein in de winter.

  1. Wat een prachtige foto is dit zeg van het Westplein in de winter.
    Ik kan hier uren naar kijken.

  2. Ja dit echt een schoonheid van een foto zulke winters krijg je nooit meer.

  3. Mooi om naar dit soort winter foto’s te kijken, van mij mag je daar meer van plaatsen.

  4. Wat een geweldige mooie foto is dit zeg, ik hoorde vorige week dat jullie het grootste foto archief van Den Helder hebben! Proficiat echt geweldig.

  5. Inderdaad is dit een mooie foto van een ouderwetse winter aan het Westplein.