832 – Gezicht op de ouden Helder

Beste lezers van de rubriek Afgestoft vandaag zijn we bij de laatste aflevering van 2020 aangekomen. En terugkijkend op het afgelopen jaar denk ik dat we ons er best doorheen hebben geslagen ondanks het covid-19 virus! Maar dat weerhoudt ons er niet van om te zeggen dat we 2020 graag, heel anders hadden willen invullen. En omdat we op het sluitstuk staan van het jaar wil ik ook een afbeelding aan u laten zien waarop we min of meer het uiterste puntje van de voormalige oude Helder zien afgebeeld. Want vervolgens kwam je terecht op het grondgebied van Fort Erfprins , gevolgd door de Huisduinerpolder om ons op Huisduinen te brengen. Maar omgekeerd terug komen we op de Bonselaarsweg te zitten, en op zich is dat natuurlijk ook weer prachtig want dan krijgen we dat fantastisch mooie observatorium op de Helderse zeedijk te zien. Beste lezers ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om u allen een voorspoedig maar vooral een gezond 2021 toe te wensen!

foto: Gezicht op den ouden Helder

Foto: Observatorium

10 Comments on “832 – Gezicht op de ouden Helder

 1. U ook de allerbeste wensen voor 2021. En bedankt voor alle mooie foto’s!!

  Met vriendelijke groet, Jan.

 2. Prachtig gedaan als afsluiting voor 2020 deze afbeeldingen van de Ouwe Helder.
  En ook van mijn kant wil ik u een voorspoedig en vooral gezond 2021 wensen.

 3. Inderdaad is deze aflevering van Afgestoft een mooie afsluiting van 2020 en deze rubriek heeft ons op de been gehouden Cees bedankt daarvoor! En natuurlijk de beste wensen voor 2021.

 4. Mooie foto’s Cees. Een goede jaarwisseling en weer een goed begin.
  Ik wilde toch nog even iets rechtzetten. Mijn vader woonde als jongen in de artilleriestraat. ‘Dat is mijn slaapkamer zei hij”, toen hij jaren geleden eens deze foto zag.
  Dus het zou zo best wel eens kunnen zijn dat dit de bonselaarsweg niet is.

  • Willem je moet het artikel goed lezen de Bonselaarsweg liep onder de dijk en kwam uit bij het Observatorium en als je rechtsaf sloeg kwam je in de Artilleriestraat. Mijn vader is geboren op de hoek Bonselaarsweg hoek Artilleriestraat en uit het dakraam keek hij op het Observatorium. Ik wil alle Afgestoft medewerkers een gezond 2021 wensen. En als alles weer eens normaal is kom ik uit Rotterdam zeker het Paviljoen van toen eens bekijken.

 5. Cees, bedankt voor de gelegenheid die je ons gunt om mee te kijken in jouw collectie. Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik dat waardeer, en ik spreek namens velen.

  Ik wens jou een gezond 2021.

  • Ik sluit mij helemaal bij de woorden van meneer Hijneken aan, het is indrukwekkend wat je ons allemaal hebt laten zien.
   Ik wens een ieder die naar Afgestoft kijkt een voorspoedig en een gezond 2021 toe.

 6. Ik wens het team van Afgestoft en alle lezers daarvan een gezellige en veilige jaarwisseling en een voorspoedig 2021

 7. Wat hebben we het afgelopen jaar genoten van deze Helderse rubriek wij wensen u een voorspoedig en gezond 2021 toe.

 8. Stichting Afgestoft bedankt voor deze fantastische rubriek ga zo door in goede gezondheid in 2021.