828 – Hr. Ms. Karel Doorman rijkelijk versierd met illuminatieverlichting

Het schouwspel van het licht is denk ik wel iets wat thuishoort bij de donkere dagen voor en na de kerst! Vooral nu het covid-19 virus alles wat maar iets van gezelligheid buiten de deur aan het verstoren is, blijft vaak de herinnering aan gezelligheid uit het verleden iets van troost bieden. En daarbij denk ik dat het een goed idee is om vandaag een foto aan u te laten zien van het Vliegkampschip Hr. Ms. Karel Doorman wat rijkelijk versierd is met illuminatieverlichting. Overigens dient opgemerkt dat we hier Hr. Ms. Karel Doorman zien afgebeeld voor de verbouwing. Het schip werd van juli 1956 tot juni 1958 verbouwd bij de toenmalige Schiedamse scheepswerf Wilton-Feijenoord om geschikt te maken voor gebruik door straaljagers.

Foto: Hr. Ms. Karel Doorman.

6 Comments on “828 – Hr. Ms. Karel Doorman rijkelijk versierd met illuminatieverlichting

  1. Een mooie foto weer van hoe het in mijn herrinering is bijgebeleven als ik wel eens mee mocht om alle schepen te zien met verlichting als mijn vader de wacht had

  2. Wat een prachtige nachtelijke foto van Hr. M. Karel Doorman hier kan ik van genieten.

  3. Wat een prachtige foto van de R81 Hr. Ms. Vliegkampschip Karel Doorman ik heb deze foto nog nooit gezien. Wat een schitterende rubriek is dit complimenten hiervoor.