823 – Beatrixstraat

Omkijken naar het verleden dat is waarom het draait in deze rubriek, en iedere week begin ik het steeds leuker te vinden om deze rubriek twee wekelijks voor u te schrijven! En dat de lezers het waarderen bleek afgelopen donderdag maar weer, we kregen een hele verzameling ansichtkaarten van de Koninklijke Marine aangeboden. Maar voor vandaag heb ik een geweldig mooie foto van de nieuwe Beatrixstraat voor u uitgekozen, waar nog veel ouds van de oude Keizerstraat op te zien is. En wat het allemaal nog unieker maakt is het feit dat de foto op 30 november 1967 is gemaakt morgen dus 53 jaar geleden. En eigenlijk als je nu van een bepaalde hoogte in de Beatrixstraat deze foto opnieuw zou maken is het alleen het torentje van Stadscafé Flow nog wat herinnert aan de tijd zoals afgebeeld op deze foto. Maar voor onze herinnering is het toch ook wel weer leuk om Zoetelief en de juwelierszaak van Emmy van de Witte nog eens terug te zien! En er wordt ons nog een blik gegund op het achtererf van dokter Hoffmans aan de Weststraat.

Foto: Beatrixstraat op 30 november 1967.

11 Comments on “823 – Beatrixstraat

 1. Mooie foto met een prachtig verhaal er bij heerlijk om zo de zondag te beginnen.

 2. Jongens wat is er in de afgelopen jaren (te) veel gesloopt in Den Helder. Maar het is leuk om terug te zien, op de hoek heb je ook nog de slagerij van Komen.

 3. Ooit had Zoetelief net al V&D een supermarkt dan kun je je nu niet meer voorstellen.

  • Dat was in de tijd dat er plannen waren om Den Helder te laten uitgroeien tot een stad van minstens twee keer wat het nu is.

 4. Toch maar eens reageren want dit is een geweldig goeie rubriek als het om de Helderse historie gaat.

 5. Dit is toch allemaal gesloopt om niets, dat pand van Zoetelief heeft er volgens mij nog geen 35 jaar gestaan. Helemaal met de andere eens mooi om dit weer terug te zien.

  • Daarom kijkt heel Holland ook op Afgestoft, want er is geen andere rubriek die zo goed met de Helderse historie omgaat.

   • Voor Hollanders in het buitenland die iets met Nieuwediep hebben is Afgestoft de juiste verbinding.

    • Daar weet ik alles van ik heb vorig jaar naar Afgestoft gekeken vanuit Laos.