821 – Rondje Den Helder

Afgelopen woensdag, het was toch lekker weer, heb ik met een goede vriend weer eens een lekker rondje door onze stad gefietst en op zich is dat zo af en toe best wel weer eens leuk. Steevast beginnen we onze tocht altijd ergens in de Jan in ’t Veltstraat vraag mij niet waarom maar het zij zo. Daarna fietsen we dan de Fabrieksgracht op om op het einde de Spoorgracht op te gaan richting Botbrug, die overgestoken hebbende gaan we via de Keizersgracht weer richting centrum. Even een tussenstop gedaan bij een boekhandel in de Keizerstaat en daarna via de Kroonstraat, de Kerkstraat en de Spoorstraat richting Prins Hendriklaan te rijden. Vervolgens zijn we via de Krugerstraat de van Galenstraat ingereden en hebben daar op de plek waar eens drogisterij Spierenburg zat even een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden drogist Willem Spierenburg. Daarna hebben we nog even gekeken naar het fantastisch mooi gerestaureerde Monument voor het Reddingswezen aan het Helden der Zeeplein. Alleen komt nu Prins Hendrik er wel heel erg bekaaid ,,vanaf”, de man is bijna helemaal verscholen achter het struikgewas en dat lijkt mij nou ook weer niet de bedoeling!

Foto: Drogisterij Spierenburg.

 

Foto: Prins Hendrik in betere tijden!

6 Comments on “821 – Rondje Den Helder

  1. Het lijkt mij zalig om als de corona lucht weer eens opgeklaard is naar Nieuwediep te komen voor een rondje Den Helder. Overigens zijn het weer prachtige foto’s, ook die van Prins Hendrik die ooit nog een rooie neus heeft gehad.

    • Dat rondje Den Helder lijkt mij ook wel wat, ja drogisterij Spierenburg dat weet ik ook nog wel.

    • Over Prins Hendrik lees ik op WIKI: Na zijn dood betaalde Wilhelmina voor zijn buitenechtelijke escapades financiële vergoedingen: aan Julia Cervey in Genève maandelijks tweehonderd gulden, aan Mien Lier-Wenneker in Den Haag vijfhonderd gulden en aan Wilhelmine Steiner in Zürich eenzelfde bedrag.

  2. Mooi eerbetoon aan Willem Spierenburg, dat soort van dingen waardeer ik zo in deze rubriek.

  3. Was Cornelis Willem Spierenburg de vader van Willem niet afkomstig uit Amsterdam.
    Trouwens dit zijn prachtige foto’s.