815 – Stationsstraat

Afgelopen zondag vroeg er iemand naar aanleiding van de foto’s over de Koningdwarsstraat of ik ook eens een foto van de Stationsstraat wilde plaatsen! De Stationsstraat is tegenwoordig, en dat komt voornamelijk door de nieuwbouw, weer een levendige straat geworden. Alleen dat bochtje aan het einde naar links richting Koningdwarsstraat bestaat niet meer! En daar zit ‘m nou net de kneep, in dat stukje Stationsstraat dat uit kwam in de Koningdwarsstraat. Eigenlijk stelt onderstaande foto van de Stationsstraat weinig voor, maar vergeet niet dat deze straat ooit een belangrijke levensader van onze stad was, en dat kwam door drukkerij de Boer. Via de achterzijde kwam zowel het personeel, als de bevoorrading bij drukkerij de Boer binnen, en kwam al het gereedgekomen drukwerk weer naar buiten voor de verspreiding. Na drukkerij de Boer heeft de sociale werkplaats er nog jaren een onderkomen gehad. Maar ik denk dat dit gedeelte van de Stationsstraat toch wel het meest bekend is geworden vanwege de winkel van de firma SIBO die helaas door brand verloren is gegaan.

Foto: Stationsstraat.

 

8 Comments on “815 – Stationsstraat

 1. Mooie foto als je dit hoekje heden ten dage bekijkt is het wel bebouwd maar meer als de helft staat leeg toch jammer

 2. De Stationsstraat is op de plek waar je nu de parkeergarage is volgens mij.
  En Sibo was toch de grandeur voor Den Helder in die tijd.

 3. Een oom van mij is nog bij drukkerij de Boer begonnen en is later in Amsterdam bij drukkerij De Bussy gaan werken.

 4. Met alle respect team van Afgestoft en de lezers daarvan, wat wij op de foto zien is de Stationsdwarstraat gezien vanaf de Koningdwarsstraat de rest in het verhaal klopt wel. De firma SIBO had rechts in de Stationsdwarstraat nog een opslagruimte cq verkooppunt.

  • Leuke foto, een van de weinige van mijn ouderlijk huis, de vrouw die bij het huis staat is mijn moeder, de vrouw met fiets komt mij niet bekend voor.

 5. Maar dwarsstraat is wel met 2 maal s. Als u nog eens een foto heeft van drukkerij De Boer zou ik dat geweldig vinden.

  • De één werkte op de Rijkswerf en de ander werkte bij drukkerij De Boer zo lagen de verhoudingen in Den Helder nou eenmaal. En er is teveel om op te noemen gedrukt en uitgegeven door drukkerij De Boer. Ik ben het met Paul Schaiker eens dat een foto van of over drukkerij de Boer ook wel eens interessant is om terug te zien.