813 – Koningdwarsstraat

Na de sneeuwperikelen van afgelopen woensdag aan het Koningsplein, blijven we vandaag maar een beetje in de buurt hangen! Ik heb het al eens eerder opgemerkt dat zowel het Koningsplein, de Koningstraat en de Koningdwarsstraat niet meer die allure van vroeger hebben, het is zelfs konings onwaardig. Maar goed we zullen het ermee moeten doen zullen we maar zeggen. En omdat de tijd en de veranderingen in Den Helder snel gaan, kan het helemaal geen kwaad om het geheugen weer eens wat op te frissen. Daarom brengen we vandaag eens een bezoek aan de Koningdwarsstraat maar dan ten tijden dat de eerste sloop werkzaamheden nog moesten beginnen. Interessant op de foto is dat we nog eens een blik kunnen werpen op de reeds dichtgetimmerde leesbibliotheek van boekhandelaar A. Boendermaker. Op de tweede foto zien we dat alles is gesloopt en dat alleen de school met den bijbel nog overeind staat. Tegenwoordig vinden we op deze locatie grootgrutter de Vomar.

Foto: Leesbibliotheek van Boendermaker.

Foto: School met den bijbel.

11 Comments on “813 – Koningdwarsstraat

  1. In de loop der tijden moet er in dat straatje nogal wat business zijn geweest, want als je in het krantenarchief te Alkmaar zoekt naar vermeldingen van Koningdwarsstraat, dan levert dat 4660 treffers op.

  2. Weer een prachtig verhaal met bijbehorende plaatjes moest even goed kijken maar genoot daarna meer van de foto’s

  3. Wat een prachtige foto’s en allemaal nog zo herkenbaar, dit hadden ze terug mogen bouwen van mij.

  4. Woonde er vroeger op de hoek Plantsoenstraat hoek Koningdwarsstraat ook niet een dokter zoiets staat mij bij.

    • Dokter Boel op de hoek en een paar panden verder in de Plantsoenstraat dokter Vroom

  5. Op de onderste foto nog een Fiat 1300 (of 1500). Misschien wel gekocht bij Fiat garage Dienaar in de Spuistraat. Zo’n auto heeft mijn vader ook nog gehad. Weer leuke foto’s hoor, bedankt!

  6. Het zou mooi zijn als er in deze rubriek nog een foto komt van de Stationsstraat, maar dan aan het begin van dat zijstraatje waar later Sibo nog zat!