812 – Koningsplein in de winter

Vandaag doen we een keertje gek, en laat ik u eens genieten van een winteropname van het Koningsplein! En op zich kan dat makkelijk, want echte winters hebben we de laatste jaren bijna nauwelijks nog gehad. En als we nog een paar weken wachten zal een zekere B. Crosby wel weer zingen dat hij droomt van een witte kerst en die wilde ik eens een keertje voor zijn vandaar. Op de foto zien we de voormalige Middenstandsbank met daarnaast de eens zo vermaarde banketbakkerij van Van wijk en van oorsprong was dat banketbakkerij Elte. Zowel Elte met opvolger van Wijk waren natuurlijk beroemd vanwege hun kermissoessen. En naast van Wijk zat mevrouw van Berkum met haar Anton Pieck achtige drogisterij. Nadat de drogisterij was vertrokken heeft er nog een gezellig cafeetje in gezeten onder de toepasselijke naam ’t Apothekertje. Vervolgens zien we een woonhuis wat deel uitmaakte van het Helderse kantoor van de belastingdienst, en het oude belastingkantoor dat nog fier overeind staat zoals het hoort.

Foto: Koningsplein in de winter

8 Comments on “812 – Koningsplein in de winter

  1. Mevrouw van Berkum verkocht de lekkerste laurierdrop van Den Helder, en haar man Henk van Berkum was keurmeester op de groenteveiling.

  2. Goh Sjaak fijne tijd was dat met die laurierdrop, en dat kroegje op de hoek van de Emmastraat weet je dat nog.