811 – Een fraai uitzicht!

Je hoeft tegenwoordig maar de televisie aan te zetten en je krijgt te horen vandaag is het de dag of de week hiervan! En het grappige daarvan is dat je de man of vrouw op straat nooit hoort zeggen gut, wist jij dat, het is de week van de zoute haring om maar iets onbenulligs op te noemen. En op zich zou de week van de zoute haring helemaal niet zo verkeerd zijn, je maakt er in ieder geval reclame mee voor de visboer, en als de haring op is stuur je de Helderse vissersvloot weer naar zee om de haring voorraad aan te vullen. Over de Helderse vissersvloot gesproken! Vandaag heb ik een heel aparte foto voor u, gemaakt vanaf de voorplecht van een viskotter. Maar deze foto geeft ons een prachtig beeld van een stukje van de Buitenhaven ten tijde dat het rondje Buitenhaven nog echt gezellig was. We zien het gebouwtje van de Rijkspolitie te water, als er toevallig onder u iemand is die weet wat ooit de oorspronkelijke bestemming van dit gebouwtje is geweest hoor ik dat graag. En vervolgens zien we het uit 1847 daterende voormalige Loodswezen gebouw. We mogen toch altijd nog van geluk spreken dat dit gebouw de sloperskogel heeft overleeft, want er is al genoeg voor het oog van het nageslacht helaas gesloopt.

Foto: Een fraai uitzicht!

 

5 Comments on “811 – Een fraai uitzicht!

  1. Deze prachtig mooie foto is vast op een zondag gemaakt want je ziet geen hond op straat.