809 – Het voormalige Divmag terrein!

In de defensiebegroting van september 1950 werd er bekend gemaakt dat er bij de Algemene Marinemagazijnen in Den Helder een perronloods moest worden gebouwd voor het in ontvangstnemen van per spoor aangevoerde goederen! En er werden gelden in de begroting opgenomen voor het verder aanleggen van centrale verwarming in het gehele magazijnen complex, het is maar dat u het weet. Op de onderstaande foto uit 1995 zien we dat het grootste gedeelte van het voormalige magazijnen complex reeds is gesloopt Alleen de eerder genoemde perronloods staat nog fier overeind. De foto biedt trouwens een riant overzicht, waarbij duidelijk te zien is dat er van de Mijnendienst kazerne ook niets meer te zien is. Anno 2020 is er op de twee wachthuisjes na bij de oorspronkelijke ingang van het voormalige Divmag terrein, niets meer dat herinnert aan de plek waar vele ambtenaren hun brood verdienden. Tegenwoordig is dit voormalige defensieterrein beter bekend onder de naam het Arsenaal!

Foto: Het voormalige Divmag terrein!

4 Comments on “809 – Het voormalige Divmag terrein!

  1. een prachtige foto van weleer daar waar iedere dag de vele medewerkers ruim op tijd klaarstonden om huiswaarts te gaan het leek soms wel een plaatje van de tour de france

    • Maar met Tour de France snelheid gingen ze niet naar hun werk. Ik kan mij dat Prespak nog wel herinneren dat lag naast het Bassin.

      • Hallo Ger, je noemt Prespak daar werkte die aardige meneer Jacobs die op de Molengracht woonde. Jacobs vader, of hij zelf waren als conciĆ«rge jarenlang aan het werk in de Rooms Katholieke Volksbond Casino).

  2. Let op we hebben het hier wel over een historisch terrein, namelijk het spoorweg Bassin.