808 – Spoorstraat

Maandag las ik in de Helderse Courant dat slagerij Halman zijn intrek heeft genomen in Halte Bellevue en zo langzamerhand krijgt de replica van ons oude station inhoud en vorm! Overigens heeft het oude pand van slagerij Halman op de hoek Spoorstraat hoek Kerkstraat ook nog al wat inwonenden gehad. Oorspronkelijk was het natuurlijk het woonhuis van de familie Houtman. Daarna heeft het pand jarenlang dienst gedaan als redactiekantoor van de Helderse Courant, om vervolgens als slagerij verder door het leven te gaan tot vorige week. Maar ook de bovenverdieping heeft nog eens het nieuws gehaald vanwege een wietplantage die er gevestigd was. Het is trouwens mijn vurige wens, en ik heb begrepen dat een grote groep Nieuwediepers er ook zo overdenken, dat dit pand niet gesloopt wordt en weer een bestemming krijgt zodat het haar uitstraling behoudt. Op onderstaande foto zien we ook nog, het oude bejaardentehuis in de Gravenstraat en een stukje van de Bethelkerk. Ach ja, bij het zien van deze afbeelding komen er weer allemaal herinneringen boven!

Foto: Spoorstraat.

9 Comments on “808 – Spoorstraat

 1. Een mooie oude foto om te zien heerlijk om de dag mee te beginnen

 2. In die tijd was de Spoorstraat een stuk gezelliger dan nu, sterker nog de KSK was in zijn geheel al gezellig.

 3. Weer een leuke foto. Helemaal links op de foto volgens mij nog een stukje van boekhandel Kuhne. Bedankt weer!

 4. In dat pand ernaast, Gravenstraat, heeft ooit even een soort nachtclub gezeten.
  Op een raambiljet was te zien dat daar een bloot soort danseres optrad die zich KIM Bachus noemde.
  Een grappige naam, want een zekere heer Bachgus, voormalig directeur van de Rijkswerf, was toen de vlagofficier van het KIM.

  • Nou ja nachtclub het stelde bitter weinig voor, maar ja we hebben het meegemaakt lollig toch.

 5. Dat gebouw met dat hoge dak, is dat het gereformeerde bejaardentehuis?

  Weet iemand wanneer dat is gesloopt?

  • Dat oude bejaardenhuis is ergens rond 1975 of 1976 gesloopt. Want eerst zat er een soort nachtclub in. Hans schreef daar al over en ene Sevenhuysen had de leiding van die nachtclub.

 6. Het is altijd leuk om Den Helder van vroeger, nou ja uit de vorige eeuw terug te zien.