805 – ,,Dijkje.”

Af en toe is het ook wel weer eens interessant om te duiken in het verre verleden van Den Helder. We weten allemaal dat onze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog heel veel van haar historische gebouwen is kwijt geraakt, hetzij via bombardementen of door sloop vanwege de bouw van de Atlantikwall. Maar dat laatste de bouw van de Atlantikwall was echt funest voor onze stad, een wijk als de Ouwe Helder waar hele volksstammen Nieuwediepers waren opgegroeid met een handtekening van de kaart geveegd! En ik blijf erbij dat het nog altijd een geluk is geweest dat er van onze stad zoveel ansichtkaarten en niet te vergeten foto’s zijn gemaakt. En daardoor is er een groot deel van onze historie bewaard gebleven al is het dan wel op papier. Vandaar dat ik u vandaag eens heerlijk laat genieten van een door uitgeverij J. C. de Buisonjé & Zoon uitgegeven ansichtkaart van het ,,Dijkje” welke op woensdag 27 september 1905 is verzonden naar iemand in Blokzijl. Ter illustratie het ,,Dijkje” zoals we het hier zien afgebeeld moet u zoeken aan de Kanaalweg tegenover het Monument voor het Reddingwezen op het Helder der Zeeplein.

Foto: ,,Dijkje.”

6 Comments on “805 – ,,Dijkje.”

  1. Zeker gelukkig dat onze stad vele fotografen kent die alle bezienswaardigheden vast hebben gelegd en nog doen wat de stad veranderd in rap tempo

  2. Hadden we de Ouwe Helder nog maar dan zou het een stuk gezelliger in Den Helder zijn!

  3. Wat een prachtige afbeelding ik kan mij voorstellen dat het doodzonde is dat dit allemaal gesloopt is om niets!