801 – Dick van Loon was er bij

Zoals u weet hebben we in deze rubriek de fotografie op een hoog voetstuk staan, dat komt omdat deze rubriek nou eenmaal over fotografie gaat! En, daar hebben we het al eens eerder over gehad Den Helder heeft letterlijk en figuurlijk historisch gezien gegrossierd in fotografen. Om het geheugen nog eens op te frissen noem ik nog eens wat namen van fotografen die Den Helder ooit op een fantastische wijze in beeld hebben gebracht. En dan hebben we het over: Willem Frederik Boelsums, Mej. Anna Clasina Leijer, Chef Kreuger en Jack de Boer om maar eens wat namen te noemen. Natuurlijk zijn er meer namen van fotografen te noemen die in Den Helder actief waren en daar komen we ook nog wel eens mee op de proppen. In Afgestoft aflevering 798 hadden we het over het Julianaplein en zagen we fotograaf Frans Weesing aan het werk. Daarom heb ik voor vandaag eens gekozen voor een foto waar Dick van Loon op staat, we zien Dick afgebeeld in een vliegeroverall naast een tweetal Augusta Bell helikopters. Waarschijnlijk hadden ze net een vlucht boven Den Helder gemaakt of moesten dat nog doen, dat vertelt het verhaal niet. Ik ben trouwens ook nog van plan om een Afgestoft artikel te wijden aan Arie Sieders.

Foto: Dick van Loon was er bij

6 Comments on “801 – Dick van Loon was er bij

 1. Reuze bedankt, ja, als je het over fotografen hebt hoort Dick van Loon daar natuurlijk ook bij!

 2. Grappige foto, ja Dick staat erbij of hij zeggen wil doe ik het (vliegen) of doe ik niet!

 3. Piet Tegel, Bert Voorthuijsen en Dick van Loon.

  Zie de reactie van Bert op Facebook;
  Bert Voorthuijsen
  De gozer in het midden is ondergetekende. Wij gingen naar de Lammie die vol met hasj uit Libanon kwam en voor de kust tot zinken werd gebracht door de bemanning. Links is inderdaad Piet Tegel. Wij zaten in deze helicopter.
  E.e.a. wordt daar nog vergezeld van een actiefoto waarnaar Bert verwijst.

 4. Bedankt voor uw beantwoording meneer Bodelo, nou zit ik niet op FB maar het verhaal is duidelijk.