800 – Binnenhaven in 1939

Beste lezers, de tijd gaat snel zoals u ziet want vandaag presenteer ik u alweer de achthonderdste aflevering van de rubriek Afgestoft! En om meteen maar met de deur in huis te vallen, vandaag laat ik u een heel bijzondere kleurenfoto van de Binnenhaven zien die gemaakt is op maandag 18 september 1939. Op de voorgrond zien we de HD 108 liggen. Maar ik denk dat de overzijde van deze foto nog mooier is om te bekijken, want overal zien we kleine bootjes liggen. En dat is nog niet alles, want we zien hier ook een fantastisch mooi beeld van de achterzijde van de oude gemeentelijke visafslag aan de Buitenhaven. Helaas is de Atjehloods op deze foto niet te zien dus die bewaren we voor een volgende keer. Wel zien we rechts het clublokaal van Watersportvereniging “Helder-Willemsoord-Nieuwediep” (HWN). Dit is nou echt zo’n kleurenfoto van een rustig havenstadje aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog!

Foto: Binnenhaven in 1939.

9 Comments on “800 – Binnenhaven in 1939

  1. ongelovelijk zeg 800 maal gefeliciteerd Cees en weer een prachtig plaatje waar je lang naar kunt kijken om al het moois wat de foto bied te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.