797 – Kiosk van Baar

Nu we toch zo lekker aan de Buitenhaven zitten lijkt het mij leuk om hier nog maar even te blijven rondhangen. En weet u wat het mooie was van de oude Buitenhaven, er waren bijna iedere dag vlootdagen. Je kon echt met het grootste gemak de schepen aanraken en daarbij ook nog een praatje maken met de op wacht staande bemanningsleden. Maar goed de tijden zijn veranderd, maar dat geldt ook voor de marineschepen vroeger zag je meer slagkracht door geschut, tegenwoordig is het meer geavanceerde technologie wat aan boord staat. Weet u als ik zo zit te mijmeren moet ik altijd terug denken aan de tijd dat ik bij mijn vader achterop de solex zat en we iedere zaterdag een rondje Buitenhaven deden. En alvorens we weer richting Ruyghweg reden gingen we altijd bij de kiosk van Baar langs soms voor een flesje Perl maar meestal een ijsje. De kiosk stond onder de bomen naast het betonningsgebouw van het Loodswezen aan de Buitenhaven, beste mensen als je dit zo schrijft kom je er pas echt achter dat er veel uit onze jeugd verloren is gegaan!

Foto: Kiosk van Baar.

11 Comments on “797 – Kiosk van Baar

 1. De kiosk van Baar en inderdaad een flesje Perl tjonge dat is lang geleden.
  Schitterend om dit weer eens terug te zien.

 2. Er toch geen moer meer aan, aan die Buitenhaven toen Baar er nog zat was het geweldig. En dan kon je bij de visafslag ook nog wat en drinken.

 3. Het enigste wat je kunt doen als je richting Buitenhaven gaat is een thermoskan meenemen!

 4. Naar de opvattingen van nu een fout winkeltje. Koek, chocolade, limonades, ijs: allemaal afgeraden, ongezond, veel te veel suiker. En cigaretten en shag natuurlijk wel helemaal fout.

  • Mijn opmerking was niet bedoeld om te zeggen dat ik waarschuwingen tegen roken en tegen vette en zoete hapjes onzin vind.
   Uit eigen ervaring kan ik u verzekeren dat diabetes en problemen met hart en met longen het leven niet leuker maken.

 5. Stel je voor dat je nu een tabakswinkel hebt. Enige jaren geleden moest je al de reclame uitingen van de gevel halen. Een markies of zonnescherm met de naam van een tabaksproducent mag allang niet meer. En nu moet je een soort van kluizen bouwen om de dozen met rookwaar.
  Toen was geluk nog heel gewoon …………..

 6. De kiosk van Baar lag op een soort van drielandenpunt. Recht voor je het Ankerpark en links en rechts de Buitenhaven. Echt geweldig om dit weer eens terug te zien.