795 – Hotel Bellevue

Vorige week zaterdag stond er in de Helderse Courant dat de eerste van de nieuwe bewoners van Halter Bellevue, een horeca ondernemer zijn deuren had geopend! En op zich is dat natuurlijk een felicitatie waard vooral in deze onzekere tijden. Halter Bellevue is voor de Nieuwediepers buiten de stad, een verwijzing naar het oude station aan de Prins Hendriklaan en het befaamde Hotel Bellevue aan het Julianapark, later de Spoorstraat. Daarom wil ik vandaag de nadruk leggen op hotel Bellevue, een hotel waar veel hoogwaardigheidsbekleders over de vloer zijn geweest maar waar ook Godfried Bomans nog een glansrol heeft gespeeld. Dit jaar is het ook 85 jaar geleden dat er een grote brand woedde op de bovenverdieping van het hotel. Maar het was ook een hotel met een binnentuin die later overdekt en verbouwd werd tot een soort van receptiezaal. Ik denk dat ik een toepasselijke foto gevonden heb als herinnering aan hotel Bellevue met daarop afgebeeld hotellier Broekhuizen die de bar van de toenmalige gemeenteschouwburg aan het Julianaplein explodeerde.

 

Foto: Hotelier Broekhuizen voor hotel Bellevue.

7 Comments on “795 – Hotel Bellevue

  1. Heerlijke foto uit vervlogen tijden maar goed het is natuurlijk prachtig dat er nog ondernemers zijn die in het nieuwe stukje spoorstraat hun handel durven te gaan drijven de locatie is in iedergeval top

  2. Hotel Bellevue is gesloopt omdat C&A op die locatie wilde zitten. Net als de oude Bethelkerk die is gesloopt om niets, vooral naar nu blijkt dat de Kroon passage ook weer gaat verdwijnen. Maar dat hadden wij nuchtere Nieuwediepers van te voren al in gecalculeerd.

  3. Wat een geweldige foto Cees! Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Het geeft een prachtig beeld (van dichtbij) hoe dat geweest moest zijn. Een tijdperk is verdwenen en gesloopt dat dat lieve gebouw plaats moest maken voor de commercie van C&A & CO.

    Bedankt voor je zorg, aandacht en moeite.

  4. Meneer Hijneken ik ben het in grote lijnen helemaal met u eens, Cees bedankt hiervoor.