792 – Het Paleis

Wat het weer betreft mogen we tocht niet klagen, oké de een kan er beter tegen dan de ander alleen door die corona troep is het een iets andere zomer geworden dan we gewend zijn! En toch daar hadden we het afgelopen weekend met wat vrienden over, zijn dit toch wel zomers die praktisch ieder jaar weer terugkomen en steeds met een nieuw warmterecord. Maar niets is zo moeilijk om het weer te voorspellen het ene weerstation zegt dit en het ander weer dat. En dan hebben we nog het fenomeen weermannen en weervrouwen over een ding zijn ze het allemaal eens aan het einde van de middag komt er wind uit zee en onweer. Maar toch is het een vreemde gewaarwording ieder jaar hebben we zeer extreme zomers, en het is dat we het zelf niet in de hand hebben maar het lijkt mij toch wel weer eens fijn als we een extreme winter krijgen. En daarom toon ik u vandaag een winterfoto van het uit 1824 daterende Paleis aan het Nieuwe Diep. Om af te koelen!

 

Foto: Het Paleis.

8 Comments on “792 – Het Paleis

  1. Nou een goed pak sneeuw zou best wel eens voor verkoeling kunnen zorgen vooral na zo’n snikhete nacht.

    • En weer voorspellen is ook nog kunstje waar niet iedereen kaas van heeft gegeten.

  2. Mooi gebouw. Heb er een jaar op zolder gewerkt en het was daar zomers ook bloedheet. We zaten als personeel in de schaduw in de wind op het dak als afkoeling en hadden mooi uitzicht op de zee en in de tuin achter want daar lag de dochter van de admiraal te zonnen.

    • Ietsje frisser in de nacht zou voor veel mensen een betere nachtrust opleveren.
      Maar de foto van het Paleis is schitterend.