789 – Panorama Den Helder

Eigenlijk kun je het je niet voorstellen maar er zijn echt in onze stad nog plekjes die iets ouds vertegenwoordigen! Nou weet ik wel dat als je een speurtocht in Den Helder gaat organiseren met het doel om er achter te komen waar het echte ouwe van Den Helder is terug te vinden kom je onbeslagen ten ijs. En in dit geval moet je het hogerop zoeken, of ergens over een schutting klimmen om te kijken hoe een bepaald huis er van achteren uit ziet. Want dat is namelijk het geval fiets maar eens door straatjes en dan bedoel ik oude straatjes zoals de Vlamingstraat, Oostslootstraat, de Jonkerstraat of Krugerstraat overal zie je dat er aan de voorzijde van alles is verbouwd. Maar kom je eens, of ben je in de gelegenheid om de huizen van genoemde straten eens aan de achterzijde te bekijken kom je er vaak achter dat sommige huizen nog hun authentieke uitstraling hebben. Door een toevalstreffer kon ik afgelopen weekend eens van een bepaalde hoogte een kijkje nemen op de omgeving van onderstaande foto en wat blijkt, er zijn nog een aantal huizen over die nog steeds de uitstraling hebben als in de tijd dat ze werden opgeleverd. En dat geldt ook voor als je in de richting van de grachtengordel kijkt.

Foto: Panorama Den Helder.

 

7 Comments on “789 – Panorama Den Helder

  1. Het voordeel van uitzihten van hoge gebouwen dat je totaal een andere kijk op straten krijgt zo ook op deze schitterende afbeelding te zien is.

  2. Prachtige afbeelding vooral omdat je de achterzijde van dat hoge huis aan de Zuidstraat ook zo goed kunt zien.

    • Dat hoge huis op de Zuidstraat heeft ook een rijke historie. Het was ooit het gebouw van de Heldersche Bestuurders Bond (HBB)!

  3. Ik vind het altijd wel iets aparts hebben die ingekleurde ansichtkaarten!

  4. Mooie foto genomen vanaf de gasfabriek. Directeurshuis in mooie staat. Rijkswerf op de achtergrond?