787 – Spoorstraat

Het doet mij deugd dat er vandaag de dag van alles en nog wat wordt gedaan om wat wij noemen de Spoorstraat weer wat nieuw leven in te blazen. Dat neemt niet weg dat er nog heel wat water door het Marsdiep zal moeten stromen voor en aleer het gedeelte van de Spoorstraat waar nog winkels zijn weer in oude glorie hersteld zal zijn. Hoe het eens was is op onderstaande afbeelding te zien, met winkels die alweer tot het verleden behoren maar nog zo herkenbaar overkomen. Links op de foto zien we de apotheek van Schepers en op de hoek Spuistraat hoek Spoorstraat zien we het Huis met de Blauwe Stoep, dit was ooit de ansichtkaartenwinkel van de firma J. N. Prins. Later heeft de fietsenwinkel van de firma Lafeber en zn. er nog in gezeten. Aan de overzijde zat de winkel van Zijlstra en daarnaast in de Wezenstraat stond ooit visboer van der Horst met die gezellige ouderwetse viskar! Persoonlijk vond ik dit het gezelligste gedeelte van de Spoorstraat met winkels als het City Magazijn van Leo Schoonhoven, de Ster, en natuurlijk bakkerij de Lange met zijn overheerlijke chocolade buttons. Maar ook de Gruyter met die heerlijke koffieafdeling het doet je toch smullen om daar nog eens aan terug te denken al was het maar om “het snoepje van de week”. Ik wens u veel kijkplezier.

Foto: Spoorstraat.

 

12 Comments on “787 – Spoorstraat

 1. Met al die netjes geklede mensen die daar rondwandelen kan het niet anders, of het is daar een mooie zaterdagmiddag.

 2. Zou het kunnen dat die keurig geklede mensen net terug komen van de zaterdagmarkt , die toen nog in de Molenstraat was ?
  Overigens een mooie foto van lang vervlogen tijden .

 3. Wat een geweldig mooie foto van de Spoorstraat toen had de stad nog charme tegenwoordig is er geen sjeu meer aan! En dat komt ook nooit meer terug.

  • Ik leef helemaal met je gedachten mee als het over de charme van de Spoorstraat van vroeger gaat, het is nu een treurige boel.

 4. In het pand van schepers Apotheek heeft begin jaren 70 nog een tijdje Hamburgerrestaurant
  Wimpy gezeten. Was een Engelse keten.Zeg maar de voorloper van de Amerikaanse McDonald´s.

 5. Wat een geweldige rubriek is dit over de Helderse historie zeg en dan de Spoorstraat geweldige foto.

 6. Heerlijk om naar deze foto te kijken, en deze rubriek maakt mij erg gelukkig.

 7. Je leert nog eens wat, als je op google gaat zoeken naar Den Helder ik zit al de hele dag te koekeloeren op deze Website.