767 – Spuistraat

Het is alweer een lange tijd geleden dat we nog eens aandacht hebben besteed aan de Spuistraat. Vandaar dat we daar vandaag eens een bezoek aan brengen. De Spuistraat die bij het grote publiek het bekendst is geworden door garage Dienaar en de Aldi die later zijn intrek nam in de garage. Op de eerste foto zien we dat er net weer een lading nieuwe auto’s is afgeleverd, dat is alvast smullen geblazen voor de auto liefhebbers! Aan de linkerzijde zien we nog een stuk van de oude bebouwing wat later gesloopt is ten behoeve van de nieuwbouw van het inmiddels alweer gesloopte arbeidsbureau. Eigenlijk is dit best wel een unieke foto want we zien hier 4 straten afgebeeld. We staan namelijk in de Spuistraat en we kijken recht tegen het huis van kolenboer Kuiper in de Stationsstraat aan, en als we links af slaan zitten we in de Plantsoenstraat. En aan het einde van de Plantsoenstraat zien we nog net het huis van banketbakker Hendrik Jan Burgers die op Koningdwarsstraat 1 woonde, later werd dit Huize Herrie van de familie Nypels. Op de tweede foto hebben we vanaf de plek waar het Marine Bondsgebouw heeft gestaan ruim zicht op de Spoorstraat en we zien nog wat van de restanten van de Stationsstraat links op de foto!

Foto: Spuistraat.

 

Foto: Uitzicht op Spuistraat en Spoorstraat.

 

8 Comments on “767 – Spuistraat

 1. Garage Dienaar, daar waren mijn ouders vaste klant. Eerst in de Spuistraat en later in de Roompotstraat. In de Roompotstraat kwam daarna de Honda garage van Smidts. Maar die staat nu leeg zag ik van de week. Kennelijk is Smidts er mee gestopt.

 2. Ik kan het mis hebben maar volgens mij ben ik ooit eens in een feestzaal geweest ergens boven garage Dienaar!

  • Die feestzaal boven de slijterij van Luijckx en het adres was Spuistraat 9.

 3. Wat zou nou kinderstad precies geweest zijn, wat er op de muur staat.

 4. Hendrik Burgers de banketbakker. Ik heb zijn wandelstok nog met zilveren handvat met inscriptie uit 1922. Die kreeg hij toen hij 25 jaar voorzitter was van het gemeentelijk Armbestuur te Helder.

 5. Zoals Jantje al schreef verhuisde Dienaar (Fiat/Autobianchi) naar de Roompotstraat. Na het faillissement van Dienaar was het plan om er een supermarkt in te vestigen. Om mij onbekende redenen ging dat niet door en kon garage Smidts (Honda) zich er vestigen omdat die uit de Sluisdijkbuurt weg moest.
  En vorige week (13-05-2020) is ook daar definitief een einde aan gekomen wegens gebrek aan opvolging.
  Het pand zal gesloopt worden ….