765 – Paalzitten in De Schooten

 

 

Eigenlijk is het doodzonde dat door al die perikelen van dat corona virus alle landelijke en plaatselijke activiteiten geen doorgang konden vinden! In de eerste plaats denk je daarbij aan de festiviteiten behorende bij 75 jaar vrijheid! Maar wij in De Schooten hadden alle zinnen natuurlijk gezet op de festiviteiten ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het winkelcentrum SchootenPlaza. Bijna alles was geregeld voor het jubileumfeest en waar ik zelf het meest bij betrokken was, waren de beameravonden over De Schooten die we in de Boerderij zouden organiseren en die gepresenteerd zouden worden door Ronald den Boer. Nou weet ik wel dat een oud gezegde luidt wat in het vat zit verzuurd niet, maar toch het was toch geweldig geweest om in het jaar waarin het winkelcentrum haar jubileum viert een leuk feestje te vieren! En zoals het er nu naar uit ziet gaan we dat feestje volgend jaar zeer zeker vieren. Maar voor de uitgestelde beameravonden hadden we een geweldig interessante serie foto’s uitgezocht zoals over het paalzitten in 1975 dus 45 jaar na dato! En om dat nog eens te illustreren toon ik u vandaag twee foto’s van het paalzitten.

Foto: Dick van Loon was erbij!

Foto: Paalzitten.

6 Comments on “765 – Paalzitten in De Schooten

  1. Dat waren nog eens tijden, je moest natuurlijk niet in slaap sukkelen want anders was je klos. Laten hopen dat we volgend jaar nog iets leuks kunnen organiseren.

  2. Ja inderdaad Dick van Loon was er ook bij, en er was nog een radio verslaggever Tony Moore ik weet niet meer voor welke zender de man werkte. Geweldig om deze foto’s terug te zien.

  3. Mijn oudste broer heeft ook nog aan dat paalzitten meegedaan.
    Grappig om dit nog een terug te zien. Ik heb ook nog eens een stuntteam uit Anna Paulowna bezig gezien aan het water dat was ook in 1975.

  4. Mijn herinneringen aan dat paalzitten zijn bijzonder. Oh ja? Ja. In dat zelfde jaar van het paalzitten had de Koninklijke Marine besloten te stoppen met het organiseren van de Tour de Lasalle. Menig Helderse middenstander zag dat niet zitten en ging op zoek naar een oplossing. Zo ook Jaap Jan Bruijn van de plaatselijke Ford dealer en hij kreeg als sponsor van de WSOV ploegen samen met vele andere middenstanders het voor elkaar dat er een doorstart kon plaatsvinden. Alles was geregeld alleen een Tourmiss ontbrak nog. Wij als werknemers van Jan Bruijn brachten samen met Jaap Jan Bruijn een bezoek aan het paalzitten en gingen later die avond een biertje happen in de Boerderij. Daar kwam Jaap Jan in contact met een niet zo jonge vrouw meer en die zag het wel zitten om de Stichting Tour de Lasalle uit de brand te helpen en zo werd Joke Verblauw de eerste Tourmiss van de stichting Tour de Lasalle.

  5. Wat een schuimmarcheerders waren Jaap Jan Bruin en zijn mansmaten.

  6. Mooi verhaal over het vervolg van de Tour.

    Maar schuimmarcheerders ??