758 – Uitzicht op de Polderweg

Op zich lijkt het een rommelige foto die ik u vandaag laat zien, en toch markeert het een plek in Den Helder waar tussen 1958 en het heden ontelbare keren een schop in de grond is gegaan! We kijken naar het voormalige spoorwegemplacement liggende tussen de Polderweg en de Prins Hendriklaan. En u ziet dat het voor de eerste fietsers een verademing moet zijn geweest om via de Krugerstraat richting Prins Hendriklaan te fietsen in plaats eerst om het Koningsplein heen te rijden. Op de plek waar we tegen aan kijken staat nu ongeveer de Bethelkerk en je vraagt je af hoe lang nog. Overigens deze foto toont ons ook nog een wondermooi stukje van de Polderweg met de bloemenwinkel van Maarten Huizing (Stokroos) en het loodgietersbedrijf van de firma Slikker. En in het grote hoge pand op de hoek van de Cornelis Evertsenstraat zat de apotheek van Dillingh later heeft er nog een restaurant en een café in gezeten. En de oplettende kijker herkent links achter de bomen waarschijnlijk ook nog de Nutsspaarbank, u weet wel dat gebouw met die mooie glas-in-lood ramen! En dan hebben we het nog niets eens gehad over ’t Huijs Tijdtverdrijf waar veel Nieuwediepers zich kostelijk geamuseerd hebben op de muziek van menige Volendamse band.

4 Comments on “758 – Uitzicht op de Polderweg

  1. Die glas-in-loodramen van de Nutspaarbank kan ik mij nog goed herinneren, prachtig om dit weer eens te zien.

  2. De apotheek op de Polderweg was volgens mij eerst van notaris Kingma zijn vader.

  3. Wederom weer twee fantastisch mooie foto’s vooral die van de oude Nutsspaarbank aan de Polderweg. Maar weet iemand waar de nachtburgemeester is gebleven hij zit toch hopelijk niet in quarantaine.

  4. Wat een prachtige foto’s dit is echts iets om naar uit te kijken!