753 – Beatrixstraat

Het is toch wel een vreemde gewaarwording als je door de Helderse binnenstad loopt en ziet dat alle winkels op een enkeling na zijn gesloten. Ik moet u zeggen dat ik de tijd niet kan herinneren dat dat het geval was, hoewel het vroeger de normaalste zaak van de wereld was dat de winkels tussen de middag gesloten waren. En om u te illustreren hoe zoiets er uit moet hebben gezien toon ik u nu een foto van de Beatrixstraat waarop werkelijk geen hond op straat te zien is. Sterker nog we zien hier nog een Beatrixstraat uit de tijd van tempo doeloe want veel van de winkels die aan weerskanten te zien zijn, zijn of gesloopt of uit het straatbeeld verdwenen. Want als ik het goed heb zat in dat grote pand rechts het Helders Interieurburo vervolgens kregen we Scheltis, Jack de Boer en de dameskledingzaak van André van der Wal. En je kan echt zien dat deze foto gedateerd is want links zien we op de plek waar bakkerij Pronk eens was de winkel van Proton, en die zit al weer jaren op de Zuidstraat. Dit is echt weer zo’n o ja foto, van die zat daar en die zat hier, echt iets om deze dagen door te komen!

8 Comments on “753 – Beatrixstraat

  1. ach ja Cees buiten de namen die je noemt vergeet je nog een clowntje uit volendam Bart Smit in het zelfde pand rechts daar heeft overigens ook een Italiaans restaurant gezeten

  2. Prachtig om dit weer eens terug te zien, en wat valt je op de Paddenstoel. Kijk er nog maar eens goed naar want binnenkort gaat alles tegen de vlakte.

  3. Een stedenbouwkundige miskleun van Wieger Bruin, die Beatrixstraat. Er zijn winkels, maar voor een gezellig winkelcentrum dat uitnodigt tot “flaneren” is het veel te breed en te open.

    • Nou Hans wat dat betreft is er in Den Helder nog weinig veranderd, Den Helder is nog steeds een stedenbouwkundige miskleun!

  4. De meeste van ons die regelmatig een reactie geven op Afgestoft zijn van een generatie die hele delen van Den Helder hebben zien afbreken, opnieuw nieuwbouw zien plaatsvinden en vervolgens weer zien afbreken. Het hele stuk Beatrixstraat op de foto is ook zo’n gedeelte. Moet eerlijk bekennen dat wat tegenwoordig terug gebouwd wordt van hoge kwaliteit is. Is er toch nog iets positiefs aan.

  5. Dank voor deze mooie foto, zo is het toch jaren geweest. Helaas, inderdaad, is dat datgene wat in Den Helder gebouwd wordt meestal maar ‘geldig’ voor een jaar of 40.

    • Nou dan bof je nog, zeestad wil nu al de Kroonpassage slopen na wat is het 27 jaar! Ik vind dit echt diep triest voor onze stad.