748 – Spoorstraat

We zijn in een vreemd spektakel beland door dat Corona virus, de horeca en alle relevante verwanten hebben hun keuken en terrasjes op slot gedaan. En daar komt nog eens bij dat een groot deel van Nederland de daad bij het woord heeft gevoegd door de slogan van Albert Heijn HAMSTERERN…., letterlijk en figuurlijk uit te voeren! Ja het is maar net waar je, je prioriteiten legt. Wij gaan natuurlijk niet bij de pakken neer zitten. En daarom probeer ik vandaag om hetgeen wat juist nu gesloten is, de horeca dus, op een iet wat andere manier in beeld te brengen. Voor vandaag heb ik gekozen voor een foto van de Spoorstraat, en ik krijg zo het idee dat de foto gemaakt is vanaf het terrasje van ijsboer Laan op de hoek van de Hoogstraat. Maar deze foto biedt ons ook nog een prachtig uitzicht op een stel oude winkelpanden van firma’s die inmiddels op een enkeling na al weer tot een verleden behoren. Nou weet ik niet wat de Boeketterie precies was, maar ik kan mij de tijd nog herinneren dat daar de slagerij van de gebroeders van Berkum gevestigd was. Vervolgens krijgen we een winkelpand waar de boekhandel van Bok was, u weet wel die boekhandel waar je de op de kermis gemaakte foto’s kon kopen. Met daarnaast de winkelpanden van de firma Buijtendijk, die tegenwoordig is te vinden aan de Industrieweg.

 

4 Comments on “748 – Spoorstraat

  1. Wat een mooie foto ja Laan in de Spoorstraat ik weet nog dat er twee oudere dames ijs verkochten. Nou heb je al eens in de Spoorstraat van nu gekeken er is geen moer meer aan.

  2. Ik zag ergens een opmerking voorbijkomen en ik sluit mij daarbij aan: “Ik heb besloten dat ik het er niet meer over wil hebben.”

  3. Ja het is misschien gek,maar ik ben het ook deze keer weer helemaal eens met meneer Hijneken als hij doelt op de uitspraken van Bert van Dongen!

  4. Ik zit nu al de hele week naar afleveringen van de rubriek Afgestoft te kijken in plaats van naar de tv te kijken! Dit is echt een verademing ga zo door!